Ercan Turan, 1979 yılında Niğde'de doğmuş bir devlet görevlisidir. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Selçuk Üniversitesi'nde yüksek lisans eğitimi almış ve doktorasını İnönü Üniversitesi'nde tamamlamıştır.

Erdoğan, Tunç ve Kalın'dan Önemli Görüşme Erdoğan, Tunç ve Kalın'dan Önemli Görüşme

Kariyeri boyunca çeşitli kaymakamlık görevlerinde bulunan Ercan Turan, Yalıhöyük, Altunhisar, Tufanbeyli, Çelikhan ve Arapgir gibi ilçelerde kaymakamlık yapmıştır. Ardından Malatya Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcılığı ve Genel Sekreterliği gibi görevlerde bulunmuştur. Ayrıca, NVİGM (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) Araştırma Geliştirme ve Dış İlişkiler Daire Başkanlığı ile Personel ve Mali İşler Daire Başkanlığı gibi görevleri üstlenmiştir.

2022 yılında ise Ercan Turan, Zeytinburnu Kaymakamlığı'na atanmıştır.

Iğdır Valiliğine atanan Vali Ercan Turan, cuma günü Iğdır Havalimanında karşılandı ve ardından valilik binasına getirildi.

Vali Turan, Iğdır Valiliği önünde polis tören ekibini selamladıktan sonra protokol üyeleri ile tokalaşarak tanıştı ve makamına geçti.

Valilik binasında yaptığı konuşmada Vali Ercan Turan, Sayın Cumhurbaşkanının onayıyla Iğdır Valiliği görevine başladığını ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya teşekkür ettiğini belirtti.

Vali Turan, Iğdır'ın tarihi, kültürel zenginlikleri ve stratejik konumuyla büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, şehre hizmet etmekten büyük bir onur duyduğunu ifade etti.

Iğdır'ın eğitimden spora, tarımdan hayvancılığa, çevre ve şehircilikten sosyal yaşama kadar birçok alanda planlanan ve yürütülen çalışmaları titizlikle takip edeceklerini söyledi.

Vali Turan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliği altında "Türkiye Yüzyılı" vizyonu çerçevesinde Iğdır'ı ileriye taşıyacak projeleri hayata geçireceklerini belirtti ve Milletvekili Cantürk Alagöz ile birlikte çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.

Yerel yönetimler, üniversite, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve basın mensuplarıyla yakın iletişim içinde olacaklarını ve işbirliği yapacaklarını dile getirdi.

Vali Turan, Iğdır'a hizmet etmiş önceki valilere teşekkür ederken, Iğdır'ın birlikteliği ve muhabbetiyle daha da güçleneceği bir şehir olmasını diledi.