İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Gazze'deki süren kara operasyonu hakkındaki açıklamaları yer alıyor. Netanyahu, bu operasyonun İsrail için bir savaşın ikinci aşaması olduğunu belirtiyor ve savaşın uzun ve zorlu bir süreç olacağını ifade ediyor. Ayrıca, İsrail'in "çok net hedefleri" olduğunu ve Kara Kuvvetleri'nin Gazze'ye takviye gönderdiğini açıklıyor.Erdoğan ve Netanyahu Arasındaki Savaş Sözleri İki Lider Arasında Gerilim Tırmanıyor (1)Netanyahu, kendilerini savaş suçları işlemekle itham etmemesi gerektiğini ve İsrail'in dünyanın en ahlaklı ordusu olduğunu savunuyor.

AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun bu açıklamaları, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırıları sonrasında yapılmış. Hamas'ın bu saldırılarda rehin tuttuğu kişilerin aileleri ve temsilcileriyle görüştüğü belirtiliyor. Saldırılarda hayatını kaybedenlerin çoğunun siviller olduğu ifade ediliyor ve bu konuda farklı kaynaklar farklı sayılar vermiş. Örneğin, Sağlık Bakanlığı'na göre, 2006'dan bu yana Hamas'ın yönetimindeki Gazze'de İsrail'in düzenlediği saldırılarda 7600'den fazla kişi hayatını kaybetmiş.

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre ise, İsrail'in saldırılarında yaşamlarını yitirenlerin yüzde 40'ının çocuklar olduğu belirtiliyor.

Editör: Kader GÜL