AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, oda ve borsa başkanlarına yeşil pasaport verileceğini müjdeledi.

Yeşil Pasaport Desteği Artıyor

Erdoğan'ın açıklamasına göre, 365 oda ve borsa başkanı, yeşil pasaport hakkına sahip olacak. Bu adımın, iş dünyasının dış temaslarını kolaylaştırması ve sektör liderlerini vize kuyruklarında bekletmemesi amaçlanıyor.

Hisarcıklıoğlu'ndan Destek Mesajı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Genel Kurul'da yaptığı konuşmada, oda ve borsa camiasının yeşil pasaportu fazlasıyla hak ettiğini vurgulayarak, sektör liderlerinin dış temaslarının kolaylaştırılmasının önemini vurgulamıştı.

Kamuda Tasarruf ve Verimlilik

Erdoğan ayrıca, kamuda tasarruf ve verimlilik konularına da değindi. Tasarruf tedbirlerinin sadece 3 yıllık bir hedef olarak görülmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, tasarruf kültürünün yaygınlaştıkça ve toplum tarafından sahiplenildikçe cari açıktaki iyileşmenin hız kazanacağını ifade etti.

Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı Donald Trump'a Pensilvanya Mitinginde Silahlı Saldırı

Bu adımların, Türkiye'nin ekonomik ve ticari ilişkilerinin daha da güçlenmesine ve iş dünyasının uluslararası alanda daha etkin bir konuma gelmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.

Editör: Kader GÜL