Mesajında, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün gururunu yaşadıklarını belirterek, Türkiye'nin geçmişten aldığı ilhamla Cumhuriyeti daha da güçlendirerek yeni asra hazırlandığını ifade etti. Erdoğan, Cumhuriyetin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, yeni devletin kuruluşuna öncülük eden kahramanları rahmetle yâd ettiğini ve şehitler ile gazilere Allah'tan rahmet dilediğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

2026 NATO Zirvesi Türkiye'de 2026 NATO Zirvesi Türkiye'de

Cumhurbaşkanı, Cumhuriyetin kuruluşunun üzerinden geçen bin yıl sürecinde Türk milletinin Selçuklu'dan Osmanlı'ya, oradan da Türkiye Cumhuriyeti'ne uzanan bir yolculuk gerçekleştirdiğini vurguladı. Türkiye

Erdoğan, son 22 yılda ülkede birçok alanda önemli başarılar elde ettiklerini, demokrasiden ekonomiye, güvenlikten adalete, eğitimden sağlığa kadar birçok alanda tarihi reformları hayata geçirdiklerini belirtti. Ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ile milletin tam istiklalini ve kayıtsız şartsız egemenliğini sağladıklarını da ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin "Türkiye Yüzyılı" hedefiyle ikinci asrını dünyada milletin asrı yapmak için çalıştıklarını ve büyüyen ekonomi, güçlenen demokrasi, artan itibar gibi başarılarıyla tüm dünyada umutla takip edildiklerini belirtti. Türkiye'nin büyük ve güçlü olma ülküsünde kararlı olduklarını vurguladı.

Mesajında, terör örgütlerine, müstevlilere ve milletin başarılarından rahatsız olanlara karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade eden Erdoğan, Türkiye Yüzyılı hedefini gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı da ayrıca, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde birlik, beraberlik ve kardeşlik duyguları içerisinde muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak için var güçleriyle çalışacaklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 29 Ekim programı ise şu şekilde:

Saat 11.00'de devlet erkanıyla Anıtkabir'i ziyaret edecek.
Saat 12.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "Cumhuriyet'in 100. Yılında 100 Dev Eser Yağlı Boya Resim Sergisi"ni ziyaret edecek.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'nda tebrikleri kabul edecek.

Editör: Kader GÜL