Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik sivillere yönelik saldırılarının artmasının daha fazla acı ve ölüme sebep olacağını belirtti. Erdoğan, çocuklar, kadınlar ve sivillerin hedef alınarak, hastaneler, okullar, camiler ve kiliselerin bombalanmasının güvenliği sağlamayacağını vurguladı.

Ayrıca, İsrail yönetimini eleştiren Erdoğan, bölge dışındaki aktörlerin etkisiyle devlet aklından uzaklaştığını ve örgüt gibi hareket ettiğini ifade etti. Batılı ülkelerin teşvik ettiği ve medyanın meşrulaştırma yarışına girdiği bu durumun sona ermesi gerektiğini belirtti.

Erdoğan, uluslararası toplumu, Gazze'de insani ateşkes için girişimlerde bulunmaya ve İsrail'in sivillere yönelik saldırılarına son vermesi için çağrıda bulundu. Ayrıca, bölgede Müslümanlar, Yahudiler, Hristiyanlar ve herkesin emniyetini sağlayacak yeni mekanizmaların oluşturulmasıyla kalıcı istikrara ulaşabileceğine inandıklarını ifade etti.

Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi

Türkiye'nin masum kanın dökülmemesi ve insani trajedilerin yaşanmaması için çözüm bulma çabalarını sürdüreceğini belirtti.

Editör: Kader GÜL