ABD'nin Los Angeles kentindeki Güney California Üniversitesi'nde düzenlenen "Türk Dış Politikasında Kamu Diplomasisinin Rolü" konferansına katılan Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Hasan Murat Mercan'a ve Azerbaycan'ın Los Angeles Başkonsolosu Ramil Gurbanov'a, Ermeni provokatörler tarafından protesto ve sözlü saldırılar gerçekleşti. Bu grup da güvenlik tarafından salondan çıkarıldı.

Sıradışı Oyunlarla Oyun Gecesi Sıradışı Oyunlarla Oyun Gecesi

Konferansın ardından bazı Türk yetkililer de dışarıda Ermeni provokatörlerin fiziki ve sözlü saldırısına uğradılar.Dışarıda bekleyen provokatörler, programı gürültü yaparak engellemeye çalıştılar ve polis müdahale etti. Bu süreçte arbede yaşandı.

Dışişleri Bakanlığı, olaya sert bir tepki gösterdi ve radikal Ermeni grupların konferansa katılanlara saldırısını kınadı. Açıklamada, Türk yetkililerin sözlü ve fiziki tacize uğradığı belirtildi. Ayrıca, ABD Diplomatik Güvenlik Birimi ve Los Angeles Polis Birimi'nin güvenlik önlemleri alarak olayların büyümesini engellediği ifade edildi.

Bakanlık ayrıca, radikal diaspora gruplarının nefret dilinin şiddet eylemlerine dönüşmesini endişe verici bulduğunu ve fiziki saldırıda bulunanlar hakkında hukuki süreç başlatacaklarını açıkladı. Ayrıca, tarihi olayların siyasi saiklerle çarpıtılması ve aşırılık yanlısı grupları tatmin etmek için yapılan açıklamaların, radikalleşmeyi, nefret söylemini ve şiddeti teşvik ettiği vurgulandı.

Editör: Egemen KEYDAL