Cevizli gül tatlısı, hem lezzetiyle damaklarda eşsiz bir tat bırakırken hem de şekliyle göz dolduran pratik bir tatlıdır. Özellikle bayanlar, menülerini zenginleştirmek için şerbetli tatlılar arasından çeşitli denemeler yapmaktadırlar. Ancak çoğu tarifte lezzet elde edilse de görselliği sağlamak için ceviz ya da fındık gibi pasta süsleriyle süslenmektedirler. Cevizli gül tatlısı, görünümüyle de ön plana çıkan bir lezzet sunmaktadır. Bu lezzetli ve pratik tatlıyı evde kolayca hazırlayabilir ve misafirlerinizi şımartabilirsiniz. İşte damaklarda unutulmaz bir tat bırakan ve görselliğiyle dikkat çeken cevizli gül tatlısının yapımı:

En İyi Tırnak Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları En İyi Tırnak Bakımı İpuçları ve Püf Noktaları

Malzemeler:

  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı eritilmiş margarin veya tereyağı
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • Alabildiği kadar un
  • Bir kase ceviz ya da fındık içi
  • Kızartmak için sıvı yağ

Şerbet için:

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 4-5 damla limon suyu

Yapılışı:

  1. Bir tencerede toz şekeri ve suyu karıştırın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyerek biraz daha kaynatın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.

  2. Geniş bir karıştırma kabında eritilmiş tereyağı veya margarini, yumurtayı ve yoğurdu ekleyip çırpın. Ardından irmik ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. Unu yavaşça ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru örtüp dinlenmeye bırakın.

  3. Dinlenen hamuru üç eşit parçaya ayırın. Her bir parçayı açarak gül şekli verin. Ortasına ceviz ya da fındık içi koyarak üst üste dizin ve gül şeklini oluşturun.

  4. Bir teflon tavada sıvı yağı kızdırın ve hazırladığınız gül tatlılarını pembeleşinceye kadar kızartın.

  5. Tatlıları kızgın şerbetin içine atın ve şerbetini çekene kadar bekletin.

  6. Servis tabağına alarak üzerlerine ceviz ya da fındık içi serpin ve servis yapın.

Cevizli gül tatlısı, yapımı kolay ve lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bir tatlıdır. Misafirlerinize ikram ederek onları şaşırtabilir ve mutlu edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Editör: Kader GÜL