Ankara Valiliği'nin açıklamasına dayanarak, Şengal'den kaçırılan bir Ezidi kız çocuğunun IŞİD üyesi Sabbah Ali Oruç tarafından dark web üzerinde satılmaya çalışıldığının belirlenmesi üzerine yapılan operasyonla kurtarıldığını ve Oruç'un tutuklandığını bildiriyor. Ayrıca, çocuğun ailesine geri verildiği ve şu an devlet koruması altında olduğu ifade ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ayrıca yaptığı açıklamada, S.O. isimli yabancı uyruklunun gözaltına alındığını ve Ezidi çocuk A.S.O.'nun annesiyle birlikte devlet korumasına alındığını belirtiyor. Bu önlem, çocuğun üstün yararının gözetilmesi amacıyla alındığı vurgulanıyor.

Bu gelişmelerin detaylarına göre, IŞİD'in 2017'de Türkiye'ye kaçırdığı ve daha sonra dark web'de satışa çıkardığı belirtilen Ezidi kız çocuğu, 2021'de Ankara'daki bir operasyonla kurtarılmış ve ailesine geri verilmiş. Ayrıca, çocuğun kaçıran Sabbah Ali Oruç tutuklanmış.

Beylikdüzü'nde Şok Edici Cinayet: Genç Kadın Boğularak Öldürüldü, Cesedi 6 Parçaya Ayrıldı Beylikdüzü'nde Şok Edici Cinayet: Genç Kadın Boğularak Öldürüldü, Cesedi 6 Parçaya Ayrıldı

Terör örgütlerinin insan ticareti gibi suçlarına karşı mücadele edilmesi gerekmektedir.

Editör: Kader GÜL