Facebook, Mark Zuckerberg tarafından kurulan bir sosyal medya platformudur. Facebook, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmasını, fotoğraf ve video paylaşmasını, mesajlaşmasını ve oyun oynamasını sağlayan bir platformdur. Facebook, kullanıcıların dünyayı keşfetmesine ve yeni insanlarla tanışmasına yardımcı olan bir platformdur.

Facebook Nedir?

Facebook, Mark Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz ve Chris Hughes tarafından kurulmuştur. 4 Şubat 2004 tarihinde Harvard Üniversitesi'nde öğrenci olan Zuckerberg tarafından kurulan Facebook, dünyanın en popüler sosyal medya platformudur. 2023 itibarıyla Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı 2,91 milyardır.

Facebook'un Sahibi Kimdir?

Adsız tasarım - 2023-07-24T114802.720

Facebook'un sahibi Mark Zuckerberg'dir. Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 tarihinde White Plains, New York'ta doğmuştur. Harvard Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi eğitimi alan Zuckerberg, Facebook'u 2004 yılında kurmuştur. Zuckerberg, Facebook'un CEO'su ve kurucusu olarak görev yapmaktadır.

Facebook Ne İşe Yarar?

Facebook, kullanıcıların birbirleriyle bağlantı kurmasını, fotoğraf ve video paylaşmasını, mesajlaşmasını ve oyun oynamasını sağlayan bir sosyal medya platformudur. Facebook'ta kullanıcılar, kendi profillerini oluşturabilir, arkadaş ekleyebilir, gruplar oluşturabilir ve sayfalar yönetebilirler. Facebook, kullanıcıların dünyayı keşfetmesine ve yeni insanlarla tanışmasına yardımcı olan bir platformdur.

Mark Zuckerberg'in Hayatı ve Yaşamı

Mark Zuckerberg, 14 Mayıs 1984 tarihinde White Plains, New York'ta doğmuştur. Zuckerberg, Harvard Üniversitesi'nde bilgisayar bilimi eğitimi almıştır. Facebook'u 2004 yılında kurmuştur. Zuckerberg, Facebook'un CEO'su ve kurucusu olarak görev yapmaktadır. Zuckerberg, dünyanın en genç milyarderlerinden biridir.

10 Milyar Parola Çalındı! Şifreleri Değiştirmek İçin Geç Kalmayın 10 Milyar Parola Çalındı! Şifreleri Değiştirmek İçin Geç Kalmayın

Facebook Adı Nereden Geliyor?

Facebook adı, "face" ve "book" kelimelerinin birleşiminden oluşmaktadır. Facebook, kullanıcıların yüzlerini ve hayatlarını paylaşabilecekleri bir platformdur.

Editör: Egemen KEYDAL