Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, Filistinli öğrencilerle Dayanışma Akşamı'nda Buluştu

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Filistinli öğrencilere destek olmak ve onlarla dayanışma göstermek amacıyla özel bir etkinlik düzenledi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Cem Zorlu, bu özel etkinlikte 50 Filistinli öğrenciyle bir araya geldi.

Akşam yemeği sırasında Rektör Zorlu, Filistinli öğrencilerle bireysel görüşmeler gerçekleştirdi ve onların taleplerini dinledi. Ayrıca, öğrencilerin aileleriyle olan iletişimleri ve ihtiyaçları hakkında bilgi aldı.

Tabletin Tamirinde Patlayan Batarya Olayı! Tabletin Tamirinde Patlayan Batarya Olayı!

Rektör Zorlu, Filistin halkının yaşadığı acılara duyarlılık göstermek ve destek olmak amacıyla bu buluşmayı düzenlediklerini ifade etti. Zorlu, Filistinli öğrencilere hitaben şunları söyledi: "Filistin konusunda tarihi sorumluluğumuzun bilincindeyiz. Her daim bu sorumlulukla hareket edeceğiz ve sizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Her zaman sizlerin yanındayız. Taleplerinizi, sıkıntılarınızı çözmek için elimizden geleni yapacağız. Hz. İbrahim’in ateşine su taşıyan karınca misali sizler için ne yapabiliriz onu öğrenmek ve dinlemek için bir araya geldik. Çekinmeden bize anlatabilir, her zaman ulaşabilirsiniz. Filistin halkı dostumuz, kardeşimizdir, sizler de bize emanetsiniz."

Rektör Zorlu ayrıca, Filistinli öğrencilere moral vererek, "Umut hiçbir zaman Müslüman’ın hayatında bitmez. Her gecenin ardında bir şafak vardır. Ümit doluyuz. Hem bu dünya hem öteki dünya için korku ile ümit arasında olan insanlarız. Allah’ın izni ile bu acılar sona erecek" dedi.

Filistin sorununa da değinen Rektör Zorlu, "Filistin üzerine yapılmış olan hesaplar 15 milyon nüfuslu Yahudi'nin hesapları değil, batı dünyasının kirli hesaplarıdır. Ancak her zaman bu sıkıntıların arkasında umut vardır" şeklinde konuştu.

Son olarak, Batı'nın yaptığı müdahalelerin genellikle felaket, kan ve gözyaşı getirdiğini belirten Zorlu, "Batı, kendisinden başka kimseyi düşünmeyen bir zihniyete sahiptir" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Filistinli öğrencilere destek olmaya devam ederek, onların eğitimlerine katkı sağlamayı sürdürecektir.