Yılmaz, Filistin'in kendi ayakları üzerinde durabilecek şekilde başkenti Doğu Kudüs olan bir devlet olarak hayata geçmesinin sorunun köklü çözümü olduğunu vurguladı. Uluslararası toplumun desteğinin önemine dikkat çekti.

Yılmaz, Van'a gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Vali ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, AK Parti Van milletvekilleri ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Ziyaretinde, iş insanlarıyla bir araya geldi.

Van'ın ekonomik, nüfus ve diğer alanlarda güçlendiğini belirten Yılmaz, Van'ın kamu yatırımları açısından Türkiye'deki iller arasında önemli bir konumda olduğunu açıkladı. Özellikle hayvancılığın bölgenin temel sektörü olduğunu ve tarımın stratejik bir alan olduğunu vurguladı.

Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi Ömer Çelik ve Ecem Toplar'dan Sürpriz Evlilik Haberi

Yılmaz ayrıca, Türkiye'nin Filistin'e yönelik insani yardım çalışmalarını başlattığını ve bu çerçevede Mısır'a insani yardım malzemesi taşıyan uçakların gönderildiğini ifade etti. İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinerek, bölgedeki gerilimin düşürülmesi için diplomasinin önemine vurgu yaptı.

Türkiye'nin bölgedeki barış ve güveni sağlamak için çaba harcadığını ve uluslararası toplumun bu sürece destek vermesi gerektiğini belirtti.

Editör: Kader GÜL