Cuma günü bir okulda meydana gelen ölümcül bıçaklı saldırının ardından birçok Fransız havalimanının bomba tehditleri nedeniyle tahliye edildiğini bildiriyor. İsminin açıklanmadığı bir kaynağa göre, 19 Ekim Perşembe sabahı on dört havalimanı yeni bomba tehditleri aldı ve bunlardan en az sekizi tahliye edildi. Tahliye edilenler arasında Brest (Finistère), Carcassonne (Aude), Rennes (Ille-et-Vilaine), Tarbes (Hautes-Pyrénées), Bordeaux-Mérignac (Gironde), Béziers (Hérault), Montpellier (Hérault) ve Nantes (Loire-Atlantique) havaalanları bulunuyor.

Fransız Sivil Havacılık Otoritesi (DGAC), Nantes dahil olmak üzere birçok ulusal havalimanının bu sabah saldırı tehditleri aldığını doğruladı, ancak değişen durum nedeniyle kesin sayı ve isim vermedi.

Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu

Lille havalimanı, "bomba tehdidi" sebebiyle tahliye edildiğini duyurdu ve daha sonra alarmın sona erdiğini, havalimanının personel ve yolculara kademeli olarak yeniden açıldığını paylaştı.

Bordeaux havaalanı, bir bomba tehdidi sonrası ikinci kez tahliye edildiğini ve havaalanı operasyonlarının kademeli olarak devam ettiğini web sitesinde bildirdi.

Hérault valiliği, bir bomba alarmının Montpellier havaalanının boşaltılmasına neden olduğunu ve tehdidin yetkililer tarafından temizlendiğini belirtti. Béziers Cap d'Agde havaalanının da alarmdan etkilendiği açıklandı.

Fransa Ulaştırma Bakanı Clément Beaune, son birkaç gündür havalimanlarını ve turistik yerleri rahatsız eden sahte tehditleri engelleme sözü verdi. Beaune, sosyal medya hesabından "Bu yanlış alarmlar kötü şakalar değil, suçtur. Yaptırım uygulanacak," yorumunu yaptı.

Adalet Bakanı Éric Dupond-Moretti, Fransız yasalarına göre sahte bomba ihbarı yapanların üç yıla kadar hapis ve 45 bineuro para cezasına çarptırılabileceği uyarısında bulundu.

Saldırıda, bir öğretmen "İslami radikalleşme sicili olan" eski bir öğrenci tarafından öldürüldü, iki kişi de yaralandı. İsrail-Hamas savaşıyla ilgili endişelerin artması üzerine hükümet tehdit alarm seviyesini yükseltti ve ülke genelinde güvenliği arttırmak için 7 bin askeri seferber etti.

Editör: Kader GÜL