Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu

Kassam Tugayları, Cibaliye kampı bölgesinde bir tünele çekerek pusuya düşürdükleri İsrail askerlerini esir aldı.

Terlikle Gerçekleştirilen Operasyon

Bu dikkat çekici operasyonda, Kassam mücahidler, ileri teknolojik savaş ekipmanlarıyla donatılmış İsrail askerlerini mütevazı silahlarla etkisiz hale getirdi. En ilginç detay ise, Kassam mücahidinin, esir alma esnasında ayağında terlik olmasıydı.

Başarılı Operasyonun Ayrıntıları

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, operasyonun detaylarını açıkladı. Cumartesi öğleden sonra Gazze Şeridi'nin kuzeyinde karmaşık bir operasyon düzenlendi. İsrail özel kuvveti, pusuya düşürülerek bütün üyeleri öldürüldü veya esir alındı.

İsrail Askerlerinin Esir Alınması

İsrail askerlerinin Gazze tünellerinde gözaltına alınması, İsrail ordusunda büyük bir şok etkisi yarattı. Yedi aydır hiçbir İsrailli tutukluyu canlı kurtaramayan İsrail ordusu, mevcut askerlerini de esir vermeye başladı. Bu durum, ABD destekli Siyonist ordunun hezimetini tescilledi.

Görüntüler Yayınlandı

Kassam Tugayları, esir alınma görüntülerini yayınladı ve bu görüntülerin devamının geleceğini belirtti. İsrail ordusundan ise, "Bilgimiz yok" açıklaması yapıldı.

Ayetli Mesaj

Kassam Tugayları, Cibaliye'de gerçekleştirilen operasyonla ilgili paylaştığı görselde, Kur'an-ı Kerim'den anlamlı bir mesaj paylaştı. Ahzab Suresi 26'ncı ayet-i kerimesine yer verilen görselde, "Ve kalplerine korku düşürdü. Onlardan bir kısmını öldürüyorsunuz, bir kısmını da esir alıyordunuz." ifadelerine yer verildi.

Ebu Ubeyde'den Flaş Bildiri

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Aksa Tufanı savaşının 233. gününde askerî bildiri yayınladı. Sesli açıklama, Kassam Tugayları’nın resmi hesaplarından Arapça, İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak yayınlandı. Ebu Ubeyde, son dönemde Gazze Şeridi’nin Cibaliye ve Refah şehirlerinde düzenlenen başarılı operasyonların ayrıntılarına yer verdi.

Editör: Kader GÜL