İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki Nuseyrat kampında yayın hazırlığı yapan TRT Arabi ekibini hedef aldı. Tank saldırısında bağımsız kameraman Sami Şahada ağır yaralandı ve ameliyata alındı. TRT Arabi muhabiri Sami Berhum ise olaydan yara almadan kurtuldu. Bu saldırı, bölgedeki gelişmeleri takip eden bir grup gazetecinin hedef alındığı bir dizi saldırının bir parçası olarak gerçekleşti.Gazze'de Trt Arabi Ekibine Yönelik İsrail Saldırısı (2)

TRT Arabi muhabiri Sami Berhum ise olaydan hafif yaralı olarak kurtuldu. Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin sağ elinden yaralandığı belirtildi. Saldırı sonucunda yaralanan kameraman Sami Şehade, "Dünya kamuoyuna sesleniyorum; bizler gazeteciyiz, basın can yeleği giymemize rağmen İsrail bizi hala hedef almaktadır. Tek ayak olsam da baston ile kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim" dedi. İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiği belirtildi. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, saldırıları şiddetle kınadı.

Görgü kaynaklarına göre, İsrail ordusu, Nuseyrat Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda, TRT Arapça ekibinin de aralarında bulunduğu bir grup gazeteciyi hedef aldı. Tank atışlarıyla gerçekleştirilen saldırı sonucunda bazı gazeteciler yaralandı. Deyr el-Belah'teki Aksa Şehitleri Hastanesi sağlık kaynakları, saldırıda kameraman Sami Şehade'nin ayağından ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandığını, TRT Arapça muhabiri Sami Berhum'un ise hafif yaralandığını açıkladı. Gazeteci Muhammed es-Savalihi'nin sağ elinden yaralandığı belirtildi.Gazze'de Trt Arabi Ekibine Yönelik İsrail Saldırısı (1)

Saldırıda yaralanan Sami Şehade, tedavi edilirken şunları söyledi: ''Dünya kamuoyuna sesleniyorum; bizler gazeteciyiz, basın can yeleği giymemize rağmen İsrail bizi hala hedef almaktadır. Tek ayak olsam da baston ile kalsam da görevime ve Gazze'nin sesi olmaya devam edeceğim.''Gazze'de Trt Arabi Ekibine Yönelik İsrail Saldırısı

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 140 gazetecinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde "sürpriz bir askeri operasyon" başlattığını açıklamış ve evleri, camileri ve yolları hedef alan saldırılarında çok sayıda Filistinli'nin öldüğünü ve yaralandığını bildirmişti.

Bu olaya TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı da tepki gösterdi. Saldırının ardından yapılan açıklamada, "İsrail ordusu, Gazze'deki Nuseyrat mülteci kampını bombaladı. Gazetecilere ve medya kuruluşlarına yönelik bu saldırıları şiddetle kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Green Card Başvuru Sonuçları 4 Mayıs'ta Açıklandı, Nasıl Sorgulanır? Green Card Başvuru Sonuçları 4 Mayıs'ta Açıklandı, Nasıl Sorgulanır?

Gazze'deki bu hain saldırıda TRT Arabi ekibinin de hedef alınması medya özgürlüğüne yapılan bir saldırıdır. Gazetecilerin güvenliğinin sağlanması ve halkın doğru haber alma hakkının korunması büyük önem taşımaktadır.