Özel, kararı eleştirirken, hakimleri "Adalet cellatları" olarak niteliyor ve 14 Ocak'ta Ankara Tandoğan'da büyük bir demokrasi mitingi düzenleneceğini duyuruyor.

Özgür Özel'in Açıklamaları

CHP'nin Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi, Can Atalay kararının ardından olağanüstü gündemle toplandı. Özel, PM toplantısında alınan kararları açıklarken, Can Atalay'ın serbest bırakılması durumunda dahi suçsuz insanların içeride tutulduğunu savunuyor. Gezi Davası'nı, Erdoğan'ın siyasi kin davası olarak tanımlayan Özel, adaletin yok sayıldığına vurgu yapıyor.

AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları AK Parti'de Toplu İstifalar, AK Parti'de Değişim Rüzgarları

Büyük Yalan ve Darbe İtirafı

Özel, Can Atalay'ın milletvekili seçilmesine rağmen haksız yere yargılandığını belirtiyor. Aynı zamanda, Erdoğan'ın Anayasa'yı yok sayarak darbe girişimine öncülük ettiğini iddia ediyor. Gücünün zehirlediği şahıs olarak nitelendirdiği Erdoğan'a karşı çıkarak, yapılanların devleti ve düzeni tartışmaya açtığını ifade ediyor.

Sahip Çıkıyoruz ve Olağanüstü Toplantı Çağrısı

Özel, halkın iradesine, Meclis iradesine sahip çıkacaklarını belirterek, demokrasiye, memlekete, Hatay'a, Türkiye'ye ve ülkenin geleceğine sahip çıktıklarını vurguluyor. Anayasal düzene karşı işlenen suçlarla mücadele edeceklerini belirten Özel, 9 Ocak'ta TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağırıyor. Ayrıca, 14 Ocak'ta Tandoğan meydanında düzenlenecek mitinge tüm yurttaşları davet ediyor.

Editör: Kader GÜL