Gümüşhane'de Oltanbey Mahallesi'nde 2014 yılında başlanan bir caminin ilginç mimarisi çevre sakinlerini şaşırtıyor. İnşaatın kısa bir süre içinde tamamlanması planlanıyor ve bu cami 6 katlı olarak biliniyor. İlk iki katı market ve kafeterya olarak hizmet verecekken, üç katı kız Kur'an kursu olarak kullanılacak ve en üst katında bin kişilik iki katlı Mescid-i Aksa Camii bulunacak.Gümüşhane'de Kayaları Aşan 6 Katlı Cami (2)Caminin 6 katlı olarak adlandırılmasının nedeni, arazi şartları ve arsa sıkıntısı nedeniyle 5 kat üzerine inşa edilmiş olmasıdır. İnşaat sorumlusu Mürsel Gergin, bu durumu açıklarken, caminin girişinin üst kısımda bulunan yol üzerinde olduğunu belirtiyor.

Ayrıca, bu caminin yapımında arazi sıkıntısı nedeniyle kayaların kırıldığı ve buradan 10 bin metreküp taş çıkarıldığı ifade ediliyor. Yapının alt katı bir market olarak kullanılıyor ve marketin kira geliri Kur'an kursunun hizmetlerinde kullanılıyor. Ayrıca, yaşlı insanlar için bir asansör de bulunuyor.

Mürsel Gergin, Gümüşhane'de arsa sıkıntısının çok olduğunu ve bu nedenle bu ilginç yapının inşa edildiğini söylüyor. Caminin 6 katlı olduğu yönündeki olumsuz tepkilere ise alttaki katların ne amaçla kullanıldığını bilmedikleri için üstteki kubbeye bakarak yapıyı yanlış anladıklarını ifade ediyor.

Kapadokya'da yüzlerce kaçak yapıya darbe Kapadokya'da yüzlerce kaçak yapıya darbe

Şehir dışından gelen vatandaşlar ise bu ilginç camiye ilgi gösteriyor, ancak bazıları bunu müteahhitin günahlarını affettirmek için yaptığını düşünüyor.

Gümüşhane'de 6 katlı bir cami, arazi sıkıntısı ve ilginç bir mimari ile dikkat çekiyor ve çevre sakinlerini şaşırtıyor.

Gümüşhane'de Kayaları Aşan 6 Katlı Cami (1)
İnşaatın ilk iki katı market ve kafeterya olarak kullanılırken, üç katı kız Kur'an kursuna ayrılmış ve en üst katında bin kişilik iki katlı Mescid-i Aksa Camii bulunuyor. Cami, arazi şartları ve arsa eksikliği nedeniyle 5 kat üzerine inşa edilmiş, bu nedenle çevre sakinleri tarafından "6 katlı cami" olarak adlandırılmış. İnşaat sorumlusu, arsa sıkıntısını çözmek amacıyla kayaları kırarak bu ilginç yapının hayata geçirildiğini belirtiyor. Gümüşhane'de arsa sorununa alternatif bir çözüm sunan bu yapı, şehir dışından gelenlerin ilgisini çekiyor, ancak bazıları caminin niyetini sorguluyor.

Editör: Egemen KEYDAL