Üzerine şerbet dökülerek hazırlanır. İşte hira tatlısı tarifi:

Malzemeler:

Hamur için:

2 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
125 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin veya vanilin şekeri
İç harcı için:

Yarım su bardağı dövülmüş ceviz içiHira Tatlısı
Şerbeti için:

3 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Birkaç damla limon suyu
Yapılışı:

Öncelikle şerbeti hazırlamak için su ve şekeri bir tencerede karıştırarak kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra birkaç damla limon suyu sıkarak yaklaşık 15-20 dakika kadar kaynatmaya devam edin. Şerbeti ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamur için, un, irmik, kabartma tozu ve vanilini bir kaseye eleyerek karıştırın.

Ayrı bir kapta eritilmiş tereyağını, sıvı yağı, yoğurdu ve suyu ekleyip karıştırın.

Islak malzemeleri, kuru malzemelere ekleyerek bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini örtüp yaklaşık 15-20 dakika dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinde yuvarlayın. Her parçayı un serpilmiş zeminde merdane yardımıyla açarak iç harcını koyup kapatarak yuvarlayın.

Hazırladığınız tatlıları yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altları ve üstleri iyice kızarana kadar pişirin.

Vergi Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Vergi Döneminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Fırından çıkan tatlıları ılıdıktan sonra soğuyan şerbete atın. Biraz bekleyerek şerbetin tatlıları iyice çekmesini sağlayın.

Şerbetini çeken tatlıları servis tabağına alarak üzerine isteğe bağlı olarak dövülmüş ceviz içi serpiştirerek servis yapın.

Hira tatlısı, mis kokusu ve hafifliği ile damakları şenlendiren lezzetli bir tatlıdır. Afiyet olsun!

Editör: Kader GÜL