Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, CHP Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkanı olarak seçildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, kimdir? Kaç oy aldı? İşte detaylar...

Seçim Süreci ve Sonuçları

Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, CHP Belediye Başkan Adayı Fatma Kaplan Hürriyet ve Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş arasında İzmit’te kıyasıya bir yarış yaşandı. İzmit’te kazanan CHP'nin adayı Fatma Kaplan Hürriyet oldu. Sonuçlara göre; Fatma Kaplan Hürriyet, açılan sandıklardan yüzde 49,06 (102 bin 385) oy alarak yeniden belediye başkanı oldu. En yakın rakibi AK Parti Belediye Başkan Adayı Muharrem Tutuş ise yüzde 38,94 (81 bin 273) oy aldı. 31 Mart 2019 seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, yeniden güven tazeleyerek en yakın rakibi AK Parti adayı Muharrem Tutuş’a 21 bin 112 oy fark atarak başkan seçildi.Fatma Kaplan Hürriyet (1)

İslahiye-Hatay Yolunda Katliam Gibi Kaza: 8 Ölü, 11 Yaralı İslahiye-Hatay Yolunda Katliam Gibi Kaza: 8 Ölü, 11 Yaralı

Fatma Kaplan Hürriyet Kimdir?

20 Mart 1982 tarihinde Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde doğan Fatma Kaplan Hürriyet, politikacı kimliği ile dikkat çekmektedir. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmit belediye başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, CHP ön seçimlerinde fark atarak kazanmasının ardından gündem olmuştur. 2004 yılında Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Hürriyet, 7 Haziran 2015’teki milletvekili genel seçimlerinde Kocaeli milletvekili olarak TBMM’ye girmiştir. 25. dönem meclis çalışmalarında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda aktif rol oynamıştır. 1 Kasım 2015’teki genel seçimlerinde CHP tarafından birinci sıradan Kocaeli milletvekili adayı gösterilerek seçilmiştir. 26. dönem meclis çalışmalarında TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi seçilmiştir. Aynı zamanda Anayasa Komisyonunda da yer almıştır.

24 Haziran seçimlerinden önce, 14 CHP’li milletvekili ile mecliste grup kurabilmek için İYİ Parti’ye geçmiştir. 10 Mayıs 2018’de yapılan açıklama ile İzmit belediye başkanı CHP’ye girerek geri dönmüştür. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli’de birinci sıradan aday gösterilen Hürriyet, üçüncü dönemde de TBMM’ye girmiştir. 27. dönemde de 26. dönemde olduğu gibi TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi olarak seçilmiştir.Fatma Kaplan Hürriyet (2)

Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit Belediye Başkanlığı için Millet İttifakı’ndan aday olarak gösterilmiş ve seçimi Cumhur İttifakı’nın adayı Sibel Gönül’e karşı kazanmıştır. Gerçekleştirilen seçimlerde oyların %49,92’sini almıştır. Fatma Kaplan Hürriyet, İzmit belediye başkanı seçilmiş ve 15 Nisan 2019’da görevi üstlenmiştir.
İzmit Belediye Başkanı seçilen Fatma Kaplan Hürriyet, 20 Mart 1982 tarihinde Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde doğmuştur. Hukuk eğitimini tamamladıktan sonra siyasete atılan Hürriyet, CHP çatısı altında önemli görevler üstlenmiştir.

Fatma Kaplan Hürriyet, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde İzmit Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. Bu seçimde açılan sandıklardan yüzde 49,06 oy alarak rakiplerini geride bırakmıştır. 2018 Türkiye genel seçimlerinde Kocaeli’de birinci sıradan aday gösterilmiş ve üçüncü dönemde de TBMM’ye girmiştir.

Hürriyet, siyasi kariyerinde kadın hakları ve eşitlik konularında önemli adımlar atmıştır. Meclis çalışmalarında TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu’nda aktif rol almış ve Anayasa Komisyonu’nda yer almıştır.

İzmit Belediye Başkanı olarak göreve başladıktan sonra şehre değer katan projelere imza atmıştır. Kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yaşamını geliştirmek için çalışmalar yapmış, yeşil alanları arttırmış ve şehir estetiğine önem vermiştir.

Fatma Kaplan Hürriyet’in politik kariyerindeki başarısı, Türkiye’nin demokratikleşme sürecine katkı sağlamış ve kadınların siyasetteki varlığını güçlendirmiştir.

Fatma Kaplan Hürriyet, siyasetteki tecrübesi ve başarılı projeleriyle İzmit’in gelişimine katkı sağlamaya devam etmektedir.