İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde "NARKOGÜÇ-42" operasyonlarıyla uyuşturucu kaçakçılarına karşı etkili bir mücadele başlattı. Bu kapsamda 46 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, 1 ton 340 kg uyuşturucu madde ele geçirildiğini duyurdu.

Türkiye Genelinde DEAŞ'a Karşı Operasyon: 23 Şüpheli Gözaltında Türkiye Genelinde DEAŞ'a Karşı Operasyon: 23 Şüpheli Gözaltında

Operasyon Detayları

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, operasyonlar özellikle "uyuşturucu madde imalatçılarına" ve "bunların satışını yapanlar" ile "sokak satıcılarına" yoğunlaştı. "NARKOGÜÇ-42" operasyonları, Türkiye'nin 46 farklı ilinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi, bu da gösteriyor ki bu mücadele geniş bir coğrafyada etkin bir şekilde sürdürülüyor.

Toplamda 364 Zehir Taciri ve Sokak Satıcısı Gözaltına Alındı

Operasyonların başarıyla sonuçlandığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "364 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalandı. Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar." şeklinde net bir mesaj verdi.

Toplumun desteğiyle birlikte, bu mücadele daha da güçlenerek devam edecek.