5 İlin Valisi Değişti: Resmi Gazete'de Yayımlandı 5 İlin Valisi Değişti: Resmi Gazete'de Yayımlandı

Bilal Erdoğan'dan İlim Yayma Ödülleri: Babasına Özel Hediye!

İlim Yayma Cemiyeti ve Vakfı, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İlim Yayma Ödülleri" töreniyle bir kez daha bilim dünyasına ışık saçtı.

Büyük Ödül: Meme Kanseri Erken Teşhisiyle Yenilikçi Çalışmalar!

Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan "Büyük Ödül," İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Prof. Dr. İbrahim Akduman'a layık görüldü. Akduman'ın meme kanseri erken teşhisiyle ilgili yaptığı çığır açan çalışmalar, bilim dünyasında büyük takdir topladı.

Sosyal Bilimler ve Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri Ödülleri

Törenin diğer heyecan verici anları arasında, "Sosyal Bilimler Ödülü"nün Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zekeriya Kurşun'a ve "Mühendislik, Doğa ve Sağlık Bilimleri Ödülü"nün Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden Prof. Dr. İlhami Gülçin'e takdim edilmesi bulunuyor.

Aziz Sancar'a "İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü"

Nobel Ödüllü bilim insanı Aziz Sancar ise "İlim Yayma Vakfı 50. Yıl Özel Ödülü"nün sahibi oldu. Ödülü, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal’a, Bilal Erdoğan tarafından sunuldu.

Bilal Erdoğan'ın Anlam Dolu Hediyesi

Törenin en duygusal anlarından biri, Bilal Erdoğan'ın İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı sıfatıyla babası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a armağan ettiği hediye oldu. Erzurumlu İbrahim Hakkı'nın 1703-1780 yılları arasında yazdığı kitap, bu özel anı daha da anlamlandırdı.

Protokol Üyeleri Bir Arada

Tören, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile protokol üyelerinin aile fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi. Bu unutulmaz etkinlik, bilimin ve öğrenmenin ödüllendirildiği bir atmosferde geçti.

Editör: Kader GÜL