İnşirah Suresi: Önemli Bilgiler

Kısa bir sure olmasına rağmen, içerdiği derin anlamlarla dikkat çeker. İnşirah kelimesi, açılmak ve genişlemek anlamını taşır. Bu surede, her zorlukla birlikte mutlaka bir kolaylığın olduğu vurgulanır. Yüce Allah’ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e manevi lütufları bu surede özetlenmiştir.

İnşirah Suresi Okunuşu ve Anlamı

İnşirah Suresi Arapça okunuşu ve Türkçe anlamı şu şekildedir:

Arapça Okunuşu: Bismillahirrahmânirrahîm. 1- Elem neşrah leke sadrek 2- Ve vada'na 'anke vizreke 3- Elleziy enkada zahreke 4- Ve refa'na leke zikreke 5- Feinne me'al'usri yüsren 6- İnne me'al'usri yüsren 7- Feiza ferağte fensab 8- Ve ila rabbike ferğab

Türkçe Anlamı: Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- Senin için bağrını açmadık mı? 2- İndirmedik mi senden o yükünü? 3- O sırtında gıcırdamakta olan yükünü? 4- Senin şanını yüceltmedik mi? 5- Demek ki, zorlukla beraber bir kolaylık var. 6- Evet o zorlukla beraber bir kolaylık var! 7- O halde boş kaldığında yine kalk yorul! 8- Ve ancak Rabbinden ümit et, hep O'na doğrul!

İnşirah Suresi Dinle

İnşirah Suresi dinlemek isteyenler için aşağıda yer alan videoyu kullanabilirsiniz. Bu sureyi dinlemek, anlamak ve içselleştirmek, manevi bir huzur sağlayabilir.

İnşirah Suresi Faziletleri

İnşirah Suresi, bir hadise göre, okuyana huzur ve rahatlama getirdiği rivayet edilmiştir. Ancak bu rivayetin muteberliği konusunda şüpheler bulunmaktadır. Türkçe'deki "Elif demeden 'fergab'a çıkılmaz" deyimi, bu surenin son kelimesine atıfta bulunmaktadır.

İnşirah Suresi Konusu

İnşirah Suresi, Yüce Allah'ın Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'e manevi lutuflarını özetler. Zorlukların kolaylıklarla birlikte geldiğini vurgular, müminlere teselli ve ümit verir. Mekke'deki putperestlerin baskısı altında sıkıntı çeken müslümanlara yönelik bir güçlendirme ve destek sunar.

E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama E-Devlet İle İcra Dosyası Sorgulama

İnşirah Suresi Tefsiri

Surenin başında, Hz. Peygamber'e hitap edilerek onun üzerinden ağır bir yükün kaldırıldığı bildirilir. Şanının yüceltildiği ve her zorlukla birlikte bir kolaylığın bulunduğu vurgulanır. Sonunda ise Resûl-i Ekrem'e, boş kaldığında çaba sarf etmesi ve Rabbinden ümit etmesi emredilir.

Editör: Kader GÜL