Bu yükseliş, İsrail-Filistin çatışmasının beklenenden daha uzun süreceğine dair beklentiler ve jeopolitik tansiyonun yarattığı risklerle ilişkilendiriliyor.

Ayrıca, dün ABD'de açıklanan enflasyon verisinin beklentileri aşması ve ABD Merkez Bankası'nın faizleri daha uzun süre yüksek tutacağı beklentilerinin doları güçlendirdiği, ancak jeopolitik risklerin değerli metali desteklediği belirtiliyor.

Enflasyon verisinin ardından ABD tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi, ons altının son dönemdeki kazançlarının bir kısmını sildi. Dün ABD TÜFE verileri öncesinde 1885 dolar seviyesini test eden ons altın, verilerin ardından 1870 dolar seviyesinin altına geriledi.

Ancak, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılabileceği endişesiyle güvenli liman varlıklarından altına olan talep tekrar arttı. Para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek ay yüzde 90 ihtimalle politika faizini sabit tutacağı öngörüsü sürerken İsrail-Filistin çatışmasındaki gelişmeler de yakından izleniyor.

Kira Geliri Artırma Yöntemleri Kira Geliri Artırma Yöntemleri

Altının spot piyasadaki ons fiyatı, 17:40 itibariyle yüzde 2,4 artışla 1915 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın ise aynı saatte yüzde 2,7 artışla 1712 lira seviyesinde işlem gördü. Çeyrek altın 2 bin 900 liradan, Cumhuriyet altını ise 11 873 liradan satıldı.

Editör: Kader GÜL