Gazze'de bulunan altı evde sivillerin bulunduğu bölgelere hava saldırısı düzenledi. Gazze İçişleri Bakanlığı'nın Telegram hesabının açıklamasına göre, İsrail savaş uçakları güneydeki Han Yunus kentindeki bu evleri hedef aldı. Açıklamada, saldırılarda dokuz kişinin öldüğü, altmış kişinin yaralandığı belirtildi. Ayrıca, Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, Han Yunus kentindeki altı evin bombalanması sonucunda çoğunluğu çocuk ve kadın olan en az yirmi bir kişi hayatını kaybetti, yetmiş dokuz kişi yaralandı.

Bu olay, İsrail ve çeşitli Filistin grupları arasındaki devam eden çatışmanın bir parçasıdır. 7 Ekim'de Hamas'ın silahlı kanadı olan İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'e "Aksa Tufanı" adıyla kapsamlı bir saldırı başlattı. Bu, Gazze'den İsrail'e binlerce roket atılmasına sebep oldu. Filistinli silahlı gruplar ayrıca Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı'na baskın düzenleyerek burayı ele geçirdi.

Buna karşılık olarak, İsrail ordusu Gazze Şeridi'ne bir dizi hava saldırısı düzenleyerek birçok savaş uçağıyla müdahale etti. Daha önceki raporlara göre, çatışmalarda 306 İsrail askeri ve 1400 İsrailli sivil hayatını kaybetti, 3.968 İsrailli yaralandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı ise 1524'ü çocuk olmak üzere toplamda 3785 kişinin öldüğünü, 12 binden fazla kişinin yaralandığını bildirdi.

Tataristan'da Uçak Kazası: 3 Ölü, 1 Yaralı Tataristan'da Uçak Kazası: 3 Ölü, 1 Yaralı

İsrail işgalindeki Batı Şeria'da, İsrail güçlerinin, Yahudi yerleşimcilerin ve Filistinlilerin çatışmaları sonucunda 77 Filistinlinin öldüğü belirtiliyor. Bunun yanı sıra, İsrail'in saldırılarında 13 gazeteci de hayatını kaybetti.

8 Ekim'de Lübnan-İsrail sınırında, İsrail ordusu ile Hizbullah arasındaki çatışmalarda 12 Hizbullah üyesi, 2 İslami Cihad üyesi ve biri gazeteci olmak üzere toplamda 3 sivil yaşamını yitirdi.

28'i ağır olmak üzere 342 kişi yaralandı.

Editör: Kader GÜL