İsrail ordusu ile Gazze'deki Filistinli militanlar arasındaki şiddetli çatışmayı konu alan bir haber makalesidir. İsrail ordusu hafta sonunda kara operasyonlarını genişletti ve bu, Filistin gruplarının İsrail ordusuna ağır kayıplar yaşattığını duyurdu. İsrail savaş uçakları, topçular ve savaş gemileri, özellikle Gazze'nin kuzey bölgelerini hedef alarak gece boyunca bombardıman gerçekleştirdi. İsrail ordusu Pazar günü "600 Hamas hedefini vurduğunu" açıkladı.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, şehrin kuzey kesimlerindeki Beyt Lahye, Cebalya, Beyt Hanun bölgeleri ile Han Yunus ve Mısır sınırındaki Rafah'ın doğusu, savaş uçakları tarafından vuruldu. Beyt Lahye ve Cebalya'nın doğu bölgeleri ise topçu atışlarına maruz kaldı. Gazze'nin kuzeyindeki iki eve düzenlenen hava saldırısında ise 23 kişi hayatını kaybetti.

Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu Mesud Pezeşkiyan, İran'ın 9. Cumhurbaşkanı Oldu

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari, Pazar günü Gazze'ye düzenlenen bombardımanda onlarca Filistinli militanın öldüğünü belirtti. Hagari, bu kişilerin Hamas'ın "taktik komuta kademesinden" olduğunu ve sahadaki Hamas üyelerini yöneten kişiler olduklarını ifade etti.

Diğer taraftan, Kudüs Tugayları ve Hamas'a bağlı Kassam Tugayları, Beyt Lahia'nın kuzeybatısındaki El Vaha bölgesini İsrail ordusunun ağır silahlar ve havan toplarıyla hedef aldığını ve "ağır kayıplar verdirdiklerini" duyurdu. El Mayadeen'in haberine göre, Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeybatısında İsrail'e ait iki tankı vurdu ve bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Haberde, "Siyonistlerin Gazze Şeridi'ne sızma girişimleri püskürtüldü" denildi. Kassam Tugayları ayrıca, İsrail'deki Erez tesisine havan topları ile saldırdı.

Gazze'deki saldırılarda çok sayıda ölü ve yaralı var. Taraflar arasında gerilim tırmanıyor. Dünya, durumu endişeyle takip ediyor.

Editör: Kader GÜL