İsrail Büyükelçiliği'nin açıklamasına göre, Hamas'ın 7 Ekim'deki saldırılarında 1 Türk vatandaşı hayatını kaybetti, bir diğer Türk vatandaşı ise kayıplara karıştı. İsrailli yetkililer, bu acı bilginin Türkiye tarafından henüz teyit edilmediğini belirtiyor.

Hamas'ın "Aksa Tufanı" Operasyonu

7 Ekim'de başlayan Kassam Tugayları'nın "Aksa Tufanı" operasyonunda, İsrail'e 5 bin roket ve havan atıldı. Saldırıda Hamas, İsrail topraklarına sızarak yüzlerce kişiyi öldürdü, birçok İsrailli rehin alındı.

Hizbullah'ın 200 Roket ve 20 İHA ile İsrail'e Saldırısı: Orman Yangını ve Hasar Hizbullah'ın 200 Roket ve 20 İHA ile İsrail'e Saldırısı: Orman Yangını ve Hasar

İsrail'den Misilleme: "Demir Kılıçlar" Operasyonu

Hamas'ın saldırılarına misilleme olarak İsrail, Gazze şeridine karşı "Demir Kılıçlar" operasyonunu başlattı. Bu operasyon çerçevesinde Gazze'de çok sayıda sivil hayatını kaybetti.

Gazze'de Durum Gittikçe Kötüleşiyor

İsrail'in saldırılarının ardından Gazze'de can kaybı her geçen gün artıyor. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, ölü sayısının 1203'e ulaştığını, 5 bin 763 kişinin yaralandığını açıkladı. İsrail'in elektrik, su ve yakıt kesintisi ise bölgedeki hastalar için büyük tehlike oluşturuyor.

Gazze'nin Karşılığı: İsrail'de de Can Kaybı Yüksek

Gazze tarafından gerçekleştirilen saldırılarda ise 1300 İsrailli'nin yaşamını yitirdiği ve 3 bin 300 İsrailli'nin yaralandığı bildirildi.