İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarıyla ilgili haberde, bugün başlaması planlanan çatışmalara ilişkin insani ara ve esir takasının ertelendiği belirtiliyor. Gece boyunca İsrail savaş uçaklarının, Beyt Lahiye'den Refah kentine kadar Gazze Şeridi'nde birçok sivil yerleşim yerine yönelik bombardıman gerçekleştirdiği ifade ediliyor.

Filistin resmi haber ajansı WAFA'ya göre, Han Yunus bölgesine yapılan saldırılarda ve Beni Suheyla semtindeki hava saldırılarında bir kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahiye, Beyt Hanun ve Cibaliya bölgelerindeki yerleşim yerlerine düzenlenen hava saldırılarının onlarca kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olduğu bildiriliyor. Ayrıca, yerleşim yerlerinin savaş uçakları ve topçu ateşiyle gece boyunca hedef alındığı ve İsrail askerlerinin her türlü harekete ateş ettiği belirtiliyor.

Ukrayna'ya Yapılacak Füze Sevkiyatında ABD'nin Önceliği Belli Oldu Ukrayna'ya Yapılacak Füze Sevkiyatında ABD'nin Önceliği Belli Oldu

Diğer taraftan, Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Macid el-Ensari, Gazze'deki çatışmalara ilişkin insani aranın başlama zamanının gelecek saatlerde açıklanacağını ifade ediyor. Katar ve Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerde Hamas ve İsrail arasında uzlaşı sağlanmasına dair olumlu gelişmeler olduğu belirtiliyor. El-Ensari, anlaşmanın uygulanmaya başlama zamanının açıklanması için Mısır ve ABD'nin çabalarının sürdüğünü kaydediyor.

Editör: Kader GÜL