İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da gerçekleştirilen Kafes-40 Operasyonu'nda Emre Özcan, Önder Küçük ve Sergen Solak'ın liderlik ettiği 3 ayrı organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Operasyon kapsamında 2'si örgüt lideri toplam 24 şüpheli yakalandı.İstanbul'da Kafes 40 Operasyonu Ile 3 Suç Örgütü Çökertildi! (2)

Operasyonun Detayları

Bakan Yerlikaya, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, İstanbul'da eş zamanlı olarak düzenlenen "KAFES-40" operasyonlarında Emre Özcan, Önder Küçük ve Sergen Solak'ın liderliğini yaptığı 3 ayrı organize suç örgütünün etkisiz hale getirildiğini duyurdu. Operasyon sonucunda, örgüt liderlerinden 2'si de dahil olmak üzere 24 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonun başarısıyla ilgili olarak Yerlikaya, "Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından koordine edilen operasyonlar neticesinde, suç örgütlerinin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten öldürme, kasten yaralama, yağma, silahla tehdit, mala zarar verme, iş yeri, ikamet ve araç kurşunlama, iş insanlarından tehdit yoluyla haraç alarak haksız menfaat temin etme gibi suçları işledikleri tespit edilmiştir" şeklinde konuştu.İstanbul'da Kafes 40 Operasyonu Ile 3 Suç Örgütü Çökertildi!

El Konulan Silahlar

Yerlikaya ayrıca operasyonlar sonucunda 5 adet ruhsatsız tabanca ve 3 adet tüfeğe el konulduğunu belirtti.

İstanbulspor - Alanyaspor Canlı Maç İzle! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports Canlı Maç İzle! İstanbulspor - Alanyaspor Canlı Maç İzle! Taraftarium24, Justin TV, Selçuk Sports Canlı Maç İzle!

İstanbul'da gerçekleştirilen Kafes-40 Operasyonu, organize suç örgütlerine karşı kararlı bir mücadelenin göstergesi olarak değerlendirilebilir. Operasyonun başarısı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün ve yerel polis teşkilatlarının koordineli çalışmasının bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Bu tür operasyonlar, suç örgütlerine karşı etkili bir mücadele yöntemi olarak devam etmelidir.