Et ve Süt Kurumu (ESK) ile İstanbul Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Perakendeciler Derneği (İstanbul PERDER) arasında yapılan protokol kapsamında, kırmızı et fiyatları belirlendi ve bu fiyatlar Ramazan ayı boyunca geçerli olacak. Bu uygulama, İstanbul'daki birçok markette tüketicilerin bütçesine katkı sağlayacak.

Protokol kapsamında, dana kıyma kilogram fiyatı 314 lira, dana kuşbaşı ise 344 liradan satışa sunulacak. İstanbul PERDER üyesi marketlerde geçerli olacak bu uygulama ile tüketiciler Ramazan ayı boyunca daha uygun fiyatlarla et temin edebilecekler. Marketlerdeki yoğun ilgi, tüketicilerin bu uygulamadan memnun olduğunu gösteriyor.Stanbul'da Ramazan Ayına Özel Kırmızı Et Fiyatları Sabitlendi

Beşiktaş'ta Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası! Beşiktaş'ta Beşiktaş'ta Masquerade'de Yangın Faciası!

Mağazalarda görevli olan İbrahim Ülker, ESK'nin bu adımı atması ve marketlerin katılmasıyla tüketicilerin memnun olduğunu belirtiyor. Ülker, protokolün hanelere piyasa ortalamasının altında et girmesiyle tüketicileri sevindirdiğini ifade ediyor.

Uygulamaya katılan bir başka markette çalışan Züleyha Uzunbay ise, müşterilerin daha uygun fiyatlarla et alabildiği için memnun olduğunu dile getiriyor. Uzunbay, "Mağazamızda dünden beri yoğunluk var. Bugün de devam ediyor. Müşterilerimiz de memnun. Ramazan ayı boyunca bu fiyatlarımız devam edecek." diyor.

İstanbul'da kampanyaya katılan üye marketler arasında Hakmar, Happy Center, Kim Market, Gökkuşağı Market, Onur Market, Biçen Market, Mopaş Market, Özkuruşlar Market, Sarıyer Market, Snowy Ulu Kardeşler, Örnek Market, Show Market, Altun Market, Anpa Gross, Birmar, Deniz Group, Ecemar, Şimşekler Market, Birlik Gross, Grup Gökkuşağı, İklim Mağazacılık, Kılıç Market, Karabağ Market, Nar Market, Onur Hipermarketleri, Irmaklar Market ve Rota Market gibi büyük marketler bulunuyor.