15 Ocak 2024 tarihinde, İstanbul Sultanbeyli'de faaliyet gösteren çelik yapı malzemeleri üreten bir iş yerinin yanında bulunan işçi konteynerinde dehşet veren bir yangın meydana geldi. Bu trajik olayda, özel bir firmaya ait konteynerde kalan 3 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi ise yaralandı.

Yangın Nerede ve Nasıl Başladı?

Sultanbeyli Mimarsinan Mahallesi Sarayburnu Sokak'ta bulunan özel firmanın işçi konteynerinde çıkan yangın, sabaha karşı meydana geldi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, yangının başlama sebebi henüz belirlenmemiş olup, olayla ilgili detaylı bir soruşturma başlatılmıştır.İşçi Konteyner Yangını

İstanbul'da Bugün Yollar Kapanıyor! İstanbul'da Hangi Yollar Kapanacak? İstanbul'da Bugün Yollar Kapanıyor! İstanbul'da Hangi Yollar Kapanacak?

Valilik Açıklamasına Göre 3 İşçi Hayatını Kaybetti

İstanbul Valiliği, yangının ardından yapılan açıklamada, Sarayburnu Sokak'taki özel firma konteynerinde çalışan işçilerden üçünün hayatını kaybettiğini duyurdu. Yangının itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındığı belirtilirken, acı kayıpların yaşandığı bu olayın ardından aileler ve yakın çevreler büyük bir üzüntü içinde.

İki İşçi Ağır Yaralandı

Aynı yangında, ağır bir şekilde yaralanan iki işçi ise hemen hastaneye sevk edilmiştir. Valilik açıklamasında, itfaiye ekiplerinin başarılı müdahalesi sonucunda yangının söndürüldüğü ve yaralı işçilerin en kısa sürede tedavi altına alındığı belirtilmiştir.

Güvenlik İncelemeleri ve Soruşturma Devam Ediyor

Yangının çıkış sebebi ve konteynerdeki güvenlik önlemleri ile ilgili incelemeler devam ederken, yetkililer olayın üzerine titizlikle gitmektedir. Ayrıca, yangınla ilgili detaylı bir soruşturmanın başlatıldığı ve sonuçların kamuoyu ile paylaşılacağı belirtilmiştir.