İşte İzmir Bomba Tatlısı'nın tarifi:

E-Devlet İle SGK Hizmet Dökümü Görüntüleme E-Devlet İle SGK Hizmet Dökümü Görüntüleme

Malzemeler:

1,5 su bardağı un
1 tepeleme yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ (zeytinyağı tercih edilebilir)
1 paket vanilya
Krem çikolata (isteğe bağlı olarak tercih ettiğiniz bir markanın sürülebilir kakaolu fındık kreması)
Yapılışı:

Su, sıvı yağ, şeker ve vanilyayı bir kaba alıp iyice karıştırın.
Karışıma yavaş yavaş un ekleyerek hamur haline getirin. Elde ettiğiniz hamuru 1-2 dakika boyunca yoğurun.
Hamurun üstünü nemli bir bezle örtün ve yaklaşık 20 dakika kadar dinlendirin.
Tezgahı hafifçe unlayın. Dinlendiği süre sonrasında hamuru 16 eşit parçaya bölün.
Her parçayı merdane yardımıyla incecik açın.
Açtığınız hamurların ortasına bir kaşık yardımıyla kakaolu fındık kremasını koyun.
Hamuru kenarlarından yukarı doğru bohça şekline getirerek kapatın. Kapattıktan sonra artan parçaları makasla kesin ve yuvarlak şeklini verin.
Önceden 220 derecede ısıtılmış fanlı fırında 5-6 dakika pişirin. Dışı hafifçe kabuk tutup rengi hafifçe koyulaştığında fırından çıkarabilirsiniz.
Afiyet olsun!

Un, şeker, su ve sıvı yağın uyumlu karışımıyla yapılan hamur, inceltilip çikolata ile doldurularak fırında pişirilir. Hızlı ve basit yapımıyla tatlı severlerin favorisidir.

Editör: Kader GÜL