Samsun Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı tarafından Haziran ayında yapılan denetim ve uygulamaların sonuçlarını paylaştı. Bu süre zarfında gerçekleştirilen faaliyetler, halkın güvenliğinin sağlanması, suç ve suçlularla etkin mücadele, kamu düzeninin korunması amaçlarıyla yapıldı.

Denetim ve uygulamalar kapsamında toplamda 177 bin 822 şahıs ve 55 bin 479 araç sorgulandı. Bu süreçte aranan şüphelilerin yakalanmasına odaklanıldı ve 615 çeşitli suçlardan aranan şüpheli ile 8 'terör örgütüne üye olmak' suçundan aranan şahıs yakalandı. Ayrıca 6 kayıp şahıs da bulundu.

Jandarma tarafından gerçekleştirilen bu faaliyetler sırasında 22 tabanca, 22 av tüfeği ve 128 adet mühimmat ele geçirildi. Bu sayede silah kaçakçılığı ve suç faaliyetlerinin önüne geçilmeye çalışıldı.

Öte yandan, Haziran ayında 82 uyuşturucu ve kaçakçılık olayı meydana geldi. Bu olaylarda 87 şahıs yakalandı. Uygulamalar sonucunda 1 milyon 946 bin kök kenevir bitkisi, 78 bin 211 adet makaron, 32 bin 854 adet sentetik uyuşturucu hap, 582 gram kubar esrar, 381 paket kaçak sigara ve 81 gram metamfetamin ele geçirildi.

Emniyet Krizinde Yerlikaya'dan Sert Açıklamalar Emniyet Krizinde Yerlikaya'dan Sert Açıklamalar

Samsun Valiliği ve İl Jandarma Komutanlığı, bu faaliyetlerle halkın güvenliğini sağlamaya yönelik kararlılıkla çalışmalarına devam ettiklerini vurguladı. Halkın huzurunu ve kamu düzenini koruma amacıyla yapılan denetim ve uygulamaların önemine dikkat çekildi.