Jülide İskenderoğlu, 1974 yılında Balıkesir'de dünyaya geldi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde İnşaat Teknikerliği eğitimi alırken, Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden de mezun oldu. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamlayarak siyasi kariyerine yön verdi.

İlk Adımlar: AK Parti Çanakkale İl Kadın Kolları

Siyasi hayatına Adalet ve Kalkınma Partisi'nde başlayan İskenderoğlu, 2003 yılında Çanakkale İl Kadın Kolları yönetiminde görev aldı. AK Parti Çanakkale Merkez İlçe Yerel Yönetimler Başkanlığı ve AK Parti Çanakkale İl Yönetim Kurulu Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcılığı gibi önemli görevlerde bulundu.

Yüksek Makamlar ve Başarılar

2015 yılında AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Tanıtım Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu ve 25, 26. ve 28. Dönem Çanakkale Milletvekili Adayı olarak gösterildi.

Milletvekili ve Parti İçi Görevler

24 Haziran 2018 seçimlerinde 27. Dönem Çanakkale Milletvekili olarak seçilen İskenderoğlu, AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresinde tekrar MKYK Üyesi seçildi. Aynı zamanda Çevre, Şehir ve Kültür Başkan Yardımcılığı ve İl Teşkilat Koordinatörlüğü gibi önemli görevleri başarıyla yerine getirmektedir.

15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz! 15 Temmuz'da İstanbul'da Toplu Ulaşım Ücretsiz!

Jülide İskenderoğlu'nun siyasi kariyeri ve liderliği, onu AK Parti Çanakkale Belediye Başkan adaylığına taşıdı. Bu güçlü isim, deneyimi ve hizmet anlayışıyla Çanakkale'yi daha aydınlık bir geleceğe taşımayı hedefliyor.

Editör: Kader GÜL