Kars’ta renk cümbüşü yaşanıyor Kars’ta renk cümbüşü yaşanıyor

Kars'ta Jandarma ekipleri, PKK/KCK terör örgütüne yönelik hava destekli operasyon düzenledi. Operasyonda sığınağa rastlanırken, örgütsel dokümanlar ve patlayıcı malzeme yapımında kullanılan eşyalar ele geçirildi. Kars İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kağızman kırsal alanında gerçekleştirilen operasyonda 5 sığınak ve 2 gömü noktası tespit edildi.

Bu bölgelerde çok sayıda yaşam malzemesi, 72 örgütsel doküman, el yapımı patlayıcı madde üretiminde kullanılan malzemeler ele geçirildi. Ayrıca, 5 büyük ve 2 küçük tüp ile patlayıcı etkiyi artırmak için kullanılan 5 kilo çivi de ele geçirildi. Jandarma, incelemeye elverişli malzemeleri muhafaza altına alırken, diğer malzemeleri imha etmek için Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından patlatıldı.

Kars Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, terör örgütünün faaliyetlerini engellemek amacıyla operasyonların her türlü hava koşulunda ve arazide devam edeceği vurgulandı. Bu operasyonlarla örgüt mensuplarının faaliyetlerinin deşifre edilip önlenmeye çalışılacağı belirtildi. Güvenlik güçleri, terörle mücadelede kararlılıkla çalışmalarını sürdürüyor.