Kars'ın soğuyan havalarıyla birlikte yılkı atları, yem bulma çabası içerisine girdi. Kars'ta yaban hayatı zorlu bir döneme girdi. Yüksek kesimlerde yaşayan yılkı atları, yem ihtiyacını karşılamak için köy ve ilçe merkezlerine yakın ovalara indi. Bu kışın zorluklarına karşı mücadelelerine başlayan yılkı atları, özellikle Benliahmet istasyonu çevresine kadar ilerledi. Kars Çayı'nın etrafında sürüler halinde gezen bu vahşi atlar, köylülere ait atlara karışarak karnını doyurdu. Ayrıca su ihtiyaçlarını Kars Çayı'ndan giderdikten sonra bölgeden ayrıldılar. Yılkı atları, doğal yaşam alanlarını korumaya ve zorlu kış koşullarına karşı mücadele etmeye devam ediyorlar.

Kars'ta kış mevsiminin etkisiyle havalar soğumaya başladı. Soğuyan hava, yaban hayatını da olumsuz etkilemeye başladı. Kars'ın yüksek kesimlerinde yaşayan yılkı atları, yiyecek bulma mücadelesine girişti. Özellikle Benliahmet istasyonu sınırlarına kadar inen yılkı atları, Kars Çayı'nın etrafında toplanarak yiyecek arayışına başladı. Köylerin arazilerine kadar gelen bu vahşi atlar, köylülere ait atlarla bir arada otlayarak beslendi. Su ihtiyaçlarını ise Kars Çayı'ndan karşılayan yılkı atları, buradan ayrıldıktan sonra doğal yaşam alanlarına geri döndü.

Sarıkamış’ta soğuk hayatı olumsuz etkiledi Sarıkamış’ta soğuk hayatı olumsuz etkiledi

Yılkı atları, doğal yaşam alanlarında kışın zorlu koşullarına karşı mücadele ediyor. Yiyecek bulma ve su ihtiyaçlarını karşılamak için çevre köylerin arazilerine kadar inen bu atlar, doğanın dengesini sürdürmek için doğal davranışlarını sergiliyor. Yılkı atları, Kars'ın eşsiz doğasının bir parçası olarak bu zorlu mevsimde de doğada varlıklarını sürdürüyorlar.