Kaslarımız sözümüzü dinlemez, kas ağrısı oluşur ve gerektiğinde bizi yarı yolda bırakır. Kasların bu tür zayıflıkları, “iltihapsız romatizmal hastalıklar” başlığı altında ele alınır. İkinci grupta ise “iltihaplı romatizma hastalıkları” yer alır ve bunlar kaslar üzerinde kalıcı hasar bırakır. Bu iki grup dışında kalan bazı hastalıklar da kaslar üzerinde olumsuz etki yaratabilir. Örneğin kansızlık çeken bir kişide kanın taşıyacağı oksijen sınırlı olduğu için, yeterli oksijen alamayan kaslar daha kolay yorulur. Tiroit hastalıkları da vücudun enerjisini tüketerek kasların daha kolay yorulmasına neden olur. Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) da kasları güçsüzleştirir.Kas Ağrısı (3)

Hareket etmek üzere programlanmış bir bedene sahip olsak da modern yaşam bizi binaların içine, masaların başına hapseder, ihtiyaçlarımızı karşılamak için harcamamız gereken efor gittikçe azalır. Bu durumdan en çok etkilenen vücut parçalarımızdan biri de kaslarımızdır. Çünkü kaslar, kullanıldıkları zaman güçlerini koruyabilir. Bunun bir örneğini yaşam içinde görmek mümkün. Bacağını kıran bir kişi uzun süre hareketsiz kalınca, o bacakta incelme meydana gelir. Kasların eski gücüne kavuşması için yoğun fizik tedavi ve rehabilitasyona ihtiyaç duyulur.

Romatizmal Hastalıklar Kas Ağrısına Neden Olabilir

İltihaplı romatizma hastalıkları, kasın iltihaplanmasına ve tedaviler sırasında kullanılan ilaçlara bağlı olarak ortaya çıkabilir. Romatizmal hastalıklar çok çeşitlidir ve bunların tamamına halk arasında romatizma hastalığı denilir. Romatizma hastalıkları kemikler, kemikler arasındaki kıkırdaklar, kemikleri çevreleyen eklem kapsülü ve onları hareketlendiren kaslar ile sinirlerin hepsini ilgilendirir. Ağrı, kas yorgunluğu, kramp, yanma, sızlama gibi şikayetler de kişiler tarafından genel olarak romatizmal yakınmalar olarak tanımlanır.Kas Ağrısı (1)

Romatizmal hastalıklar başlığı altında tüm vücudu ilgilendiren hastalıklar da yer alır. Bunlar, bağışıklık sisteminin vücudun kendi yapılarına karşı verdiği savaş ve bu savaşın getirdiği yorgunluğa bağlı ağrı, sızı şeklinde ortaya çıkar. Romatizmal hastalıklarda önce ilaç tedavisi ile olay önlenir. Bu hastalıklar kaslara kalıcı hasar verdiği için kalan yapıları fizik tedavi ve rehabilitasyon ile eski kuvvetine getirmeye çalışmak gerekir. Kas ağrısı bazen de kullanılan ilaçların yan etkisi olarak ortaya çıkabilir. Örneğin çok yaygın olarak kullanılan kolesterol ilaçlarının kas ağrısına neden olduğu hatta kasa zarar veren yan etkileri bulunduğu biliniyor. Özellikle çeşitli amaçlarla kullanılan, resmi olarak ilaç olmayan ve hastalar tarafından vitamin olarak adlandırılan ürünlerin de kas ağrısı, sızı gibi yakınmalarla ortaya çıkan yan etkileri görülebilir. Buna benzer birçok olumsuz yan etkileri nedeniyle bu tür ürünleri kullanmadan önce doktora danışmak gerekir.Kas Ağrısı (2)

Arkadaşına Kanıtladı: Şemdinli'den Mihriban Yılmaz, 7 Gün Süren Su Diyetiyle İnanılmaz Sonuçlar Elde Etti!" Arkadaşına Kanıtladı: Şemdinli'den Mihriban Yılmaz, 7 Gün Süren Su Diyetiyle İnanılmaz Sonuçlar Elde Etti!"

Kas Ağrısı Nasıl Geçer?

Yaşam biçiminden kaynaklanan romatizmalarda yapılabilecek tek şey egzersizdir. Bir kas dokusu gün boyunca aynı pozisyonda durmak için programlanmadığından, gün boyu boynu eğik şekilde telefonda konuşan ya da bilgisayar başında yanlış bir pozisyonda oturan kişilerin esneme hareketleri yapmaları önerilir. Ayrıca sabah daha erken kalkarak ya da akşam televizyon izlemekten fedakarlık ederek egzersize zaman ayırmak da çok önemli. Aksi takdirde modern yaşamın içinde kasları korumak mümkün olmayabilir.