Rus salatası, soğuk salataların ve sandviçlerin vazgeçilmez lezzeti olarak bilinir. Bol mayonez ve garnitürlerle hazırlanan Rus salatası, herkesin sevdiği bir tarif olma özelliğini taşır. Orijinal Rus salatası nasıl yapılır merak edenler için en doğru adres burası! Bu tarif, lezzetli ve doyurucu bir Rus salatası yapmanızı sağlayacak adımları içerir.

Malzemeler

  • 4 adet küçük boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 su bardağı ayıklanmış bezelye
  • 6 adet salatalık turşusu
  • 5 dal dereotu
  • 50 gram salam (isteğe bağlı)

Sosu İçin:

  • 1 su bardağı mayonez
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Tarif

  1. Patatesleri iyice yıkayın ve kabuklarını soymadan bütün olarak soğuk su dolu bir tencereye alın. Kapağını kapatın ve patatesler yumuşayana kadar haşlayın.

  2. Havuçları soyun ve 2-3 parçaya bölün. Ayıklanmış bezelyelerle birlikte başka bir tencerede haşlayın.

  3. Haşlanan patateslerin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdan kullanın. Kürdan patatese rahatlıkla giriyorsa pişmiş demektir. Havuçlar için de aynı testi uygulayın.

    Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir? Adres Değişikliği Bildirimi İşlemleri İçin Gerekli Belgeler Hangileridir?
  4. Haşlanan sebzeleri bir kevgirle süzün ve soğuk su dolu bir kaseye aktarın.

  5. Haşlanan sebzeleri, dereotunu, kornişon turşuları ve salamı bezelyelerle aynı boyutta küpler halinde doğrayarak bir karıştırma kabına alın.

  6. Sos için gerekli malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın.

  7. Sosu sebzelerin üzerine dökün ve bir kaşık yardımıyla nazikçe karıştırın, böylece sos sebzelerin her yerine eşit olarak dağılsın.

  8. Son olarak, salatanızı soğuk şekilde servis edin.

Eğer siz de evde lezzetli bir Rus salatası yapmak istiyorsanız, bu tarifi denemelisiniz. Kaşık kaşık yedirir: Orijinal Rus salatası tarifi! Enfes Rus salatası nasıl yapılır? başlıklı bu tarifimizle sofralarınıza lezzet katın!

Editör: Kader GÜL