Eskişehir'de bir barda çıkan kavgada bir gencin öldürülmesiyle ilgili davada 4 kişiye ceza verildi.

Geçtiğimiz yıl 4 Haziran'da Eskişehir'de bir eğlence mekanında çıkan kavgada Doğukan Yener (27) hayatını kaybetmişti. Olayla ilgili 14 kişi hakkında dava açıldı.

Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, tutuklu sanık Mertcan A. (26) hakkında "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Eğlence mekanının sahibi Caner T. (38) ve hukuk işleri sorumlusu Kaan Furkan G. (30) hakkında "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 3'er yıl hapis cezası verildi.

Eğlence mekanının mesul müdürü Seçil D. (35) ve olay yerinin karşısındaki mekanın sahibi Ercan A. (42) hakkında ise "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan beraat kararı verildi.

Cinayete iştirak ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

Duruşma sonrası Doğukan Yener'in annesi Suzan Yener, "Adalete güvendiğimiz için davayı takip ettik. Sonuçta adalet yerini buldu. Oğlum geri gelmeyecek ama katillerin ceza alması bizi rahatlattı" dedi.

Yener'in kardeşi Batuhan Yener ise "Olaydan sonra çok zor günler geçirdik. Adaletin yerini bulduğunu görmek bizi mutlu etti. Kardeşimin ölümüne sebep olanlara hak ettikleri cezayı verildiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Davanın ayrıntılarını aşağıdaki gibi özetleyebiliriz:

Olay, 4 Haziran 2022 tarihinde, Eskişehir'de bulunan bir eğlence mekanında meydana geldi.
Olay, Doğukan Yener ve arkadaşlarının eğlence mekanında eğlenirken, Mertcan A. ve arkadaşlarıyla tartışmaya başlamasıyla başladı.
Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve Mertcan A., Doğukan Yener'e tekme ve yumruklarla saldırdı.
Yener, aldığı darbeler sonucu ağır yaralandı ve kaldırıldığı hastanede 7 gün sonra hayatını kaybetti.
Davada, Mertcan A. hakkında "kasten öldürmek" suçundan müebbet hapis cezası verildi.

Eğlence mekanının sahibi Caner T. ve hukuk işleri sorumlusu Kaan Furkan G. hakkında ise, güvenlik kamerası görüntülerini yok ederek "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 3'er yıl hapis cezası verildi.

Eğlence mekanının mesul müdürü Seçil D. ve olay yerinin karşısındaki mekanın sahibi Ercan A. hakkında ise, "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan beraat kararı verildi.

Cinayete iştirak ettikleri iddiasıyla tutuksuz yargılanan 8 sanık hakkında da beraat kararı verildi.

Davanın kararını değerlendiren Doğukan Yener'in ailesi, adaletin yerini bulduğunu belirterek, çocuklarının katillerinin hak ettikleri cezayı aldığını söyledi.

DAEŞ Üyesi Eskişehir'de Yakalandı! Güvenlik Zaferi! DAEŞ Üyesi Eskişehir'de Yakalandı! Güvenlik Zaferi!

Bu davanın, eğlence mekanlarında çıkan kavgaların ve şiddetin önüne geçmek için önemli bir örnek olduğunu söyleyebiliriz.

Davada, hem cinayeti işleyen kişi hem de suç delillerini yok eden kişiler hakkında gerekli cezalar verildi.

Bu durum, eğlence mekanlarında çıkan kavgaların ve şiddetin önüne geçmek için caydırıcı bir etki yaratabilir.

Ayrıca, davanın kararını değerlendiren Doğukan Yener'in ailesi, adaletin yerini bulduğunu belirterek, çocuklarının katillerinin hak ettikleri cezayı aldığını söyledi.

Bu durum, adaletin işlemesinin ve mağdurların haklarının korunmasının önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bu davanın, eğlence mekanlarında çıkan kavgaların ve şiddetin önüne geçmek için önemli bir örnek olmasını ve adaletin işlemesinin önemini vurgulamasını umuyoruz.