Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde geçen yıl meydana gelen trajik olayda, Ferhat Evren (27), 1 aylık bebeğinin annesi olan 18 yaşındaki İrem Evren'i 8 kurşunla öldürdü. Olay sonrası kaçan Ferhat Evren, yaklaşık 40 gün sonra teslim oldu ve yargılanmaya başlandı.

Davanın üçüncü duruşmasında Ferhat Evren, karısının ölümünde hâlâ kaynanasını suçlamaya devam etti. İddianameye göre, vücudunda 8 kurşun bulunan İrem Evren'in ölümüne sebep olan Ferhat Evren hakkında 'Eşe karşı kasten öldürme suçundan' ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Duruşma sırasında Ferhat Evren, kaynanasının kendisini tahrik ettiğini ve kızının kendisini aldattığını söylediğini iddia ederek, olayın nasıl gerçekleştiğini hatırlamadığını ileri sürdü. Ferhat Evren, savunmasında kaynanasının kızının kendisini aldattığını dile getirerek, intikam amacıyla olayı planladığını iddia etti.

Ancak, dava sırasında sanık avukatı, cinayet silahının maktulün dayısına ait olduğunu, silahın hâlâ bulunamadığını ve dayısının cezaevinde olduğunu, dayısının da silahı aradığına dair bir mektup yazdığını ifade etti.

Cumhuriyet savcısı, mütalaasında Ferhat Evren'in "tasarlayarak eşi kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. İrem Evren’in aile avukatı da sanığın genç kadına sürekli şiddet uyguladığını ve aldatma suçlamasını iftira olarak niteledi.

İtalya'da Sema ve Mehter Gösterisi Büyüledi İtalya'da Sema ve Mehter Gösterisi Büyüledi

Mahkeme heyeti, dosyaya eklenen belgelerin incelenmesi için duruşmayı 24 Kasım tarihine erteledi. Bu üzücü olay, toplumda aile içi şiddetin vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.