Operasyon, Kocaeli ile birlikte çevre illerde ikamet eden şüpheli şahısların dedektiflik faaliyetleri adı altında kişisel verileri hukuka aykırı olarak temin ettikleri ve cep telefonu programları üzerinden ruhsatsız silah ticareti gerçekleştirdikleri tespit edilen 23 kişiyi hedef aldı.

Operasyon kapsamında Kocaeli ve 8 ilde düzenlenen baskınlarda, 23 şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet takip cihazı, 1 adet usb, 3 adet pompalı tüfek, 5 tabanca, 3 adet şarjör, 164 adet fişek ele geçirildi.

Pençe-Kilit Operasyonu'nda Şehit Verilen İstihkam Astsubay için Milli Yas Pençe-Kilit Operasyonu'nda Şehit Verilen İstihkam Astsubay için Milli Yas

Şüpheli şahısların işlemleri devam ederken, 7 şüpheli serbest bırakıldı, 16 şüpheli ise adliyeye sevk edilecek.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen operasyonda, dedektiflik faaliyetleri adı altında suç işleyen 23 kişi yakalandı. Bu kişilerin Kocaeli ve çevre illerdeki illegal faaliyetlerine son verilmiş oldu. Operasyon sonucunda ele geçirilen silahlar ve diğer malzemeler emniyet güçlerinin başarısını gözler önüne seriyor. Bu tür suçlara karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Editör: Kader GÜL