Olay, Genç Osman Mahallesi, Geçit Sokak'ta saat 17.00 sıralarında meydana geldi. İlk belirlemelere göre ölen ya da yaralanan olmadı. Çevre güvenliği sağlanarak AFAD, itfaiye, sağlık ve belediye ekiplerine durum bildirildi.

Olay yerine gelen ekipler çevrede güvenlik önlemleri aldı. AFAD ve itfaiye ekipleri enkaz altında arama kurtarma çalışmalarına başladı. Sokağın bir kısmı tedbir amaçlı şeritlerle kapatıldı, çevre sakinlerinden bazıları binalarını terk etti.Kontrollü Yıkımın Korkutucu Anı Güngören'deki Çökme Olayı  (1)Olayı gözlemleyen Bülent Şençift, yıkım sırasında uzun bir kepçenin üst katları kestiğini, birden görüntünün kaybolduğunu ve üstteki blokların yavaşça kayarak arkadaki evlerin balkonlarına geldiğini belirtti. Şençift, yaşananların bir deprem gibi gürültülü olduğunu ifade etti.

Samsun İlkadım Ormanı Güzellikleri Nelerdir? Samsun İlkadım Ormanı Güzellikleri Nelerdir?

Tedbir amaçlı evini terk eden Engin Öztürk ise yıkımın caminin olduğu üst sokaktan yapıldığını ve oradan boşalan alanın ardından kolonların çatladığını ve binaların üzerine döndüğünü söyledi. Öztürk, o sırada sokakta olduğunu ve evde olanların sarsıldığını belirtti.

Editör: Kader GÜL