Kosova Kadınlar Korosu, Türkiye'de Samsun'da muhteşem bir konserle sahne alacak. Samsun Güzel Sanat Merkezi Derneği'nin "Kardeş Korolar Konserleri" kapsamında gerçekleşecek etkinlik, 18 Kasım'da Samsun'da sanatseverlerle buluşacak.

Kosova Türk Sanatçılar Derneği bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkçe şarkılar ve türküler seslendiren Kadınlar Korosu, Türkiye'de bir dizi konser veriyor. Kosova Kadınlar Korosu'nun bu özel konseri, Samsun Güzel Sanat Merkezi Derneği Başkanı ve Koro Şefi Osman Ergen tarafından duyuruldu.

Etkinlikte Hürmet Bahtiyar Celina ve İstanbul Radyosu Türk Halk Müziği Sanatçısı İclal Akkaplan da sahne alacak. Sanatseverler, 18 Kasım Cumartesi günü akşamı Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi'nde bu eşsiz konseri izleme fırsatı bulacaklar.

Osman Ergen, konuyla ilgili açıklamasında, bu etkinliklerin amacının müziğin sihirli nağmeleri altında bir araya gelerek Samsun'un ve Türkiye'nin tanıtımına katkı sağlamak ve dostluk köprüleri kurmak olduğunu belirtti.

Samsun'da Gerçekleşen 'Kudüs Gecesi' Programı Coşkuyla Kutlandı Samsun'da Gerçekleşen 'Kudüs Gecesi' Programı Coşkuyla Kutlandı

Kosova Kadınlar Korosu'nun Türkiye'de sahne alması, kültürel ve sanatsal bir değişim fırsatı sunarken aynı zamanda Türk ve Kosova müziği arasındaki bağları güçlendirmeye katkı sağlıyor. Konserin Samsun'da büyük bir ilgi görmesi bekleniyor ve sanatseverler bu özel etkinliği sabırsızlıkla bekliyor.