Isparta'nın Eğirdir ilçesinde Cumhuriyet'in 100. yılı etkinlikleri kapsamında özel bir koşu yarışması düzenlendi. "Yüzyıllara Koşuyoruz" sloganıyla gerçekleştirilen yarışma, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında büyük ilgi gördü. Eğirdir ilçesinin tarihi ve coğrafi güzellikleriyle çevrili muhteşem bir parkurda gerçekleşen yarışa 27 okuldan 270 öğrenci katıldı.

Eğirdir Kaymakamı Adem Çelik, Eğirdir Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Savran ve kurum amirlerinin de izlediği yarışmada, öğrenciler Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Atatürk'e hediye edilen Türkiye'nin her bir yılına bir adım atarak koştular. Ancak, yarışın heyecanı ve rekabeti bir öğrencinin sağlık sorunlarına neden oldu.

Genç Kızlar kategorisinde yarışan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Songül Çevik, final etabına geldiğinde baygınlık geçirdi. Nefes kontrolünü kaybeden Çevik, Beden Eğitimi öğretmenleri ve sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesiyle ayıldı. Ancak yaşadığı sıkıntılara dayanamayarak gözyaşı döken öğrenci, "Midem çok acıyor, dayanamıyorum" dedi.

Benzer bir olay, küçük erkekler kategorisinde Süleyman Demirel İlkokulu öğrencisi Sefa Arıdaş'ın başına geldi. Arıdaş, koşu sırasında bir arkadaşı tarafından engellenince düştü ve yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından hızla müdahale edilen Arıdaş da gözyaşlarını tutamayarak yaşadığı olayı anlattı.

Altın Bileklik Bulan 6 Yaşındaki Çocuk, Polise Teslim Etti! Altın Bileklik Bulan 6 Yaşındaki Çocuk, Polise Teslim Etti!

Yarışmanın sonunda dereceye giren öğrenciler, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları töreninde ödüllerini protokolün elinden alacaklar. Bu tür etkinlikler, Cumhuriyet'in kutlandığı günlerde gençlerin milli değerlere olan bağlılığını artırmanın yanı sıra, sporun ve dayanışmanın önemini vurguluyor.

Editör: Çetin KEYDAL