25 Bin Liralık Balina Kusmuğu Tespihleri Rekor Satışta! 25 Bin Liralık Balina Kusmuğu Tespihleri Rekor Satışta!

Ayvalık Belediyesi, Cumhuriyet'in 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlediği "Cumhuriyet’in Yüzü Ayvalık’ta" etkinlikleri dahilinde, İzmir'den gelen Tiyatro Ofisi ekibinin sahnelediği "Kurtuluşun Kadınları" adlı tiyatro gösterisine ev sahipliği yaptı. Gösteri büyük bir ilgi gördü.

Ayvalık Belediyesi'nin Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nde sahnelenen tek kişilik oyunda, Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadınları; Kara Fatma, Nezahat Onbaşı, Gördesli Makbule, Halide Edip Adıvar, Halime Çavuş, Şerife Bacı, Tayyar Rahmiye, Çete Ayşe Efe'nin fedakârlık dolu hikayeleri anlatıldı. Bu başarılı performansı sergileyen oyuncu Ecem Yüksel, izleyicilerden tam not aldı.

Oyun, Metin Güler'in yönetmenliğinde, görsel efektleri ve duygusal anlatımıyla izleyiciyi zaman zaman gözyaşlarına boğdu. Yüksel'in Kurtuluş Savaşı kahramanları kadınlar için sorduğu "Bu kahramanlar sizce öldüler mi?" sorusuyla sona erdi ve izleyiciler dakikalarca ayakta alkışladı.

Oyun sonrasında, Belediye Başkan Vekili ve Belediye Meclis Üyeleri Ali Jale, oyuncu Ecem Yüksel ve tiyatro ekibini tebrik etti.

Ayvalık Belediyesi'nin Cumhuriyet'in 100. yılını anma etkinlikleri çerçevesinde sahnelenen "Kurtuluşun Kadınları" tiyatro gösterisi, Kurtuluş Savaşı'nın kahraman kadınlarının fedakarlıklarını anlatarak, izleyicileri etkileyici bir şekilde duygulandırdı.