5 İlin Valisi Değişti: Resmi Gazete'de Yayımlandı 5 İlin Valisi Değişti: Resmi Gazete'de Yayımlandı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın aktardığı bilgilere göre Türkiye'de Eris'in katılımının 9 kişide olduğu duyuruldu. Bakan Koca bu gelişmeyi Endişe konusu söylenmeyen bir gelişme başlığıyla açıklayarak büyüklerin ve kronik hastaların korunmasının önemini vurguladı. İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uzm. Dr. Yüce Ayhan Eris'in belirtilerinin belirtileri korunma yolları ve bu tür özelliklere karşı atılması gereken adımlar hakkında bilgi verdi. Türkiye'de sürprizlerin olmadığını ve beklenen bir haber olduğunu belirtti.

Toplu Yerlerden Uzak Durun

Uzm. Dr. Ayhan analizlerinin daha yaygın bir şekilde yapılması gerektiğini vurgulayarak 9 kişide görülen özelliklerin sadece bu sayı ile sınırlandırılabileceğini dünyada ağır seyreden bireylerde de görülebileceğini ifade etti. Bu nedenle bir takip sistemi oluşturmanın önemine dikkat çekildi ve atık suların analizlerine dâhil edilmesi önerildi. Mevsimsel virüslerin de dolaşımında dikkat çeken Ayhan özellikle okulların açılmasıyla birlikte görülebilmenin artabileceğini belirtti. Bu nedenle tüm bu faktörlere yönelik test sonuçlarının daha doğru arttığını ifade etti.

Belirtileri Korona İle Aynı

Uzm. Dr. Ayhan Türkiye'nin güçlü bir PCR alt yapısına sahip olduğunu ve bu şekilde gelişmesinin sözlerine ekledi. Bu gelişmeler COVİD-19 belirtilerinin ve pandeminin sürekli bir izlemesi ve uyum sağlamaya ihtiyaç duyduğunu göstermektedir. Ayrıca kamu korumasının korunması için geniş kapsamlı test ve takip şemalarının önemi vurgulanmaktadır. Uzm. Dr. Yüce Ayhan Eris belirtilerinin COVID-19 ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonlarına benzer olduğunu belirtti. Bu nedenle Eris oranlarının belirtilerini sadece testle tespit edilebildiğini vurguladı. Bulaşıcı Eris kapasitesinin bulaştırıcılığının biraz daha yüksek olabileceğini aynı oranda ölüm ve yoğun bakım tüketiminin olmadığını ifade etti.

Maske Kullanmak Önemli

Maske takmanın kesintisini vurgulayan Ayhan özellikle toplu taşıma gibi mesafeyi ayarlayamadığımız miktarda maske takmanın önemli olduğunu ifade etti. Hastalık belirtileri gösteren kişilerin sadece üretmediğini çevresini korumak için de maske takması gerektiğini ve bu türün üremesine sahip olan soğuk algınlığını önemsememelerinin meydana geldiğini söyledi. Çünkü bu kişilerin virüslerini bulaştırabilirler. Fiziksel mesafeyi koruyamayacağımızın maskesinin takılmasının hala önemli olduğu ve bu performansın kişisel korunma alışkanlığı olarak benimsenmesi vurgulandı.