Mülakat Kaldırılıyor mu? Bakan Yusuf Tekin'den Son Açıklama Mülakat Kaldırılıyor mu? Bakan Yusuf Tekin'den Son Açıklama

Geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan'da bir öğrencinin silahlı saldırısı sonucunda hayatını kaybeden okul müdürü İbrahim Oktugan'ın ölümü sonrasında artan öğretmen şiddetine tepki göstermek için bazı öğretmenler yarın iş bırakma kararı aldı. Peki, yarın okullar tatil mi, ders yapılacak mı?

Yarın Okullar Tatil mi?

Yarın 10 Mayıs Cuma okullar tatil mi, ders yapılacak mı soruları gündemdeki yerini korumaya devam ederken konuya ilişkin olarak MEB'den son dakika açıklaması geldi. İddialar yalanlanırken yarın okulların açık olacağı vurgulandı. İstanbul Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan'ın okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu yabancı uyruklu öğrencinin silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından sendika üyesi öğretmenlerin 1 gün iş bırakma eylemi yapacağı açıklanmıştı.

Yarın Okullar Tatil mi? 10 Mayıs Cuma Okullarda Ders Yapılacak mı?

Yarın okullar tatil mi sorularına cevap arayan öğrenci ve veliler için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. MEB, yarın için okulların tatil olmadığını, normal ders programının işleyeceğini bildirdi. Ayrıca yapılan açıklamada, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin aksamadan devam edeceği belirtildi.

Sendikalardan Basın Açıklaması

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklamada eğitim çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının münferit olmaktan çıktığı ve yaygın toplumsal bir sorun haline geldiği savunuldu. Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarına değinen Yalçın, geçtiğimiz dönem şiddete yönelik düzenlemeyi ısrarla istediklerini ancak genel kurul aşamasında muvaffak olamadıklarını dile getirdi. Ali Yalçın ayrıca 81 ilde iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

Eğitim ve öğretim hayatında yaşanan gelişmeleri takip etmek için bizi takip etmeye devam edin.