Mersin-Antalya D-400 karayolu Aydıncık ilçesi çıkışında meydana gelen şehirler arası yolcu otobüsü kazası, üzücü bir trajediyi beraberinde getirdi. Kaza, Marmaris'ten Mardin'e gitmekte olan ve sürücüsünün ismi henüz belirlenemeyen otobüsün, D-400 kara yolunun Yenikaş Mahallesi yakınında bariyere çarpması sonucu gerçekleşti. Bu korkunç olayın neticesinde, 9 vatandaş hayatını kaybederken, 30 kişi ise yaralandı.

Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi Malatya’nın Yeşilyurt İlçesinde 4,2 Büyüklüğünde Deprem Meydana Geldi

Olayın Gelişimi ve Müdahale

Olayın meydana gelmesiyle birlikte bölgeye 112 Acil Sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi. Sağlık ekipleri, yaralıların kaldırıldığı ambulanslarla Aydıncık, Anamur ve Silifke'deki hastanelere sevkedilirken, polis ve jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri aldı. Kazanın etkisiyle, itfaiye ve karayolları ekipleri de bölgede titiz bir çalışma yürüttü.

Vali Pehlivan'ın Açıklamaları

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, kaza yerine giderek olay hakkında detaylı bilgi aldı. Vali Pehlivan, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, kaza nedeninin sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi olduğunu belirtti. Olay sonucunda hayatını kaybeden 9 vatandaşa Allah'tan rahmet dileyerek, yaralılara acil şifalar temenni etti.

Müdahale Ekiplerinin Çalışmaları

Olay yerindeki müdahale ekipleri, bölgedeki çalışmalarını sürdürürken, cenazelerin yapılan incelemelerin ardından hastane morguna kaldırılacağı belirtildi. Bölgedeki arama-kurtarma ve sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesi, kazanın etkilerini en aza indirmeye yönelik önemli bir rol oynadı.

Sağlık Bakanı Koca'nın Açıklamaları

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kaza hakkında yaptığı açıklamada, yaralıların 15 ambulans ve 45 personel ile hastanelere nakledildiğini belirtti. Bakan Koca, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dilerken, tedavisi devam eden yaralılar için gerekli olan her şeyin yapıldığını vurguladı.

Mersin'de meydana gelen otobüs kazası, toplumumuzu derinden sarsan bir olay oldu. Yaşanan trajedi sonucunda kaybedilen canlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz. Aynı zamanda, yaralılara acil şifalar temenni ediyor, müdahale ekiplerine teşekkür ediyoruz.

Editör: Kader GÜL