Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Değerlendirmesi: Hava Tahminleri ve Uyarılar

Türkiye'de hava durumuyla ilgili son değerlendirmelere göre, ülkenin genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile bazı il çevrelerinde yağışların etkili olması tahmin ediliyor. Ayrıca, bu akşam ilk saatlerde İstanbul'un Anadolu Yakası'nda aralıklı yağışlar görülebilir. Bu rapor aynı zamanda buzlanma ve don olaylarına da dikkat çekmektedir.

Hava Sıcaklığı Değişimleri

Batı kesimlerde sıcaklıkların 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin edilmektedir. Ancak, yağışlar ve diğer hava koşulları sıcaklık değişimlerini etkileyebilir.

Rüzgar Durumu

Yurdun doğu kesimlerinde güneyli, diğer bölgelerde ise kuzeyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette rüzgarlar esmesi bekleniyor. Bu durum, hava tahminlerindeki güvenilirlik ve etkileyici faktörlerden biridir.

Uyarılar ve Riskler

  • Kuvvetli Yağış Uyarısı: Doğu Anadolu'nun doğusu, Batman, Siirt ve Artvin çevrelerinde yer yer kuvvetli yağışlar bekleniyor. Ani sel, su baskını, kar yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

  • Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunmaktadır. Bu bölgelerde yaşayanlar ve seyahat edenler dikkatli olmalıdır.

    İstanbul Seçim Sonuçları: 2024 Yerel Seçimlerinde Kim Önde? İstanbul Seçim Sonuçları: 2024 Yerel Seçimlerinde Kim Önde?
  • Buzlanma ve Don Olayı Uyarısı: Gece ve yarın sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Akdeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden dikkatli olunmalıdır.

Bölgesel Hava Durumu ve Tahminler

  • Marmara Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu bir hava bekleniyor. İstanbul'un Anadolu Yakası'nda akşam saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlar görülebilir. Güneydoğu kesimlerinde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmelidir.

  • Ege Bölgesi: Parçalı ve az bulutlu olup, iç kesimlerinde çok bulutlu geçişler olabilir. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayları yaşanabilir.

  • Akdeniz Bölgesi: Doğu kesimlerinde çok bulutlu ve yağışlı bir hava bekleniyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar şeklinde olması tahmin ediliyor.

  • İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışları bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmelidir.

  • Batı Karadeniz Bölgesi: Kıyı kesimlerinde yağmurlu, iç kesimlerinde aralıklı kar yağışlı bir hava bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olaylarına dikkat edilmelidir.