MetroPOLL Araştırma, siyasetçilerin beğeni düzeylerini ölçtüğü araştırmaların nisan ayı sonuçlarını yayınladı. Ankete göre, Türkiye'nin en beğenilen siyasetçileri belirlendi.

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu Öne Çıkıyor

Ankete katılanların yüzde 65,8'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı beğendiğini ifade etti. İkinci sırada ise yüzde 52,8'lik bir oranla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yer aldı.

Erdoğan'ın Beğenisi Düşüşte

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın beğeni oranı ise yüzde 38,3 olarak ölçüldü, bu da onun beğeni oranının düşüşte olduğunu gösteriyor.

Devlet Bahçeli: Diyarbakır Barosu'nun Provokasyon Çabası Kabul Edilemez Devlet Bahçeli: Diyarbakır Barosu'nun Provokasyon Çabası Kabul Edilemez

Özgür Özel ve Fatih Erbakan Beğeni Kazanıyor

Ankete katılanların tercihleri neticesinde, Türkiye'nin en beğenilen siyasetçileri arasında Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu ön plana çıkarken, Erdoğan'ın beğeni oranında düşüş yaşandığı gözlemlenmektedir. Öte yandan, Özgür Özel ve Fatih Erbakan'ın beğeni kazanması dikkat çekicidir. Bu sonuçlar, Türkiye siyasetinin mevcut durumuna dair önemli ipuçları sunmaktadır.

Editör: Kader GÜL