Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Devlet Bahçeli: Diyarbakır Barosu'nun Provokasyon Çabası Kabul Edilemez Devlet Bahçeli: Diyarbakır Barosu'nun Provokasyon Çabası Kabul Edilemez

Türkiye Cumhuriyeti'nde bir adaletsizlik ve adalet krizi ile karşı karşıya olduklarını belirtti.
Bu krizin, Can Atalay'ın milletvekilliğinin başlayamamasını aşan bir boyuta ulaştığını vurguladı.
Anayasa'nın bir toplum sözleşmesi olduğunu ve bu sözleşmenin ortadan kalkması halinde devletin de ortadan kalkacağını ifade etti.
Seçimlerden sonra Meclis'in kendiliğinden toplandığını ve bunun demokrasi meclislerinin bir özelliği olduğunu belirtti.
Can Atalay'ın milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinde tutulduğunu ve bunun üzerine Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararı verdiğini hatırlattı.
Yargıtay'ın bu kararı tanımayarak Anayasa'yı ihlal ettiğini ve bir darbe girişiminde bulunduğunu söyledi.
CHP'nin, Meclis'te başlattığı Adalet Oturumu'nu sürdüreceğini ve bu mücadeleye tüm muhalifleri ve Anayasa'ya saygılı herkesi davet ettiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, Anayasa'yı askıya alma girişiminde bulunmakla suçladı ve "Bundan sonra senin gibi bir darbecinin tam karşısındayım" dedi.
CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol da yaptığı açıklamada, Anayasa'ya karşı bir darbe girişimi ile karşı karşıya olduklarını belirtti. Meclis'in görevini yaptığını ve Anayasa Mahkemesi'nin bir ihlal olduğunu belirlediğini hatırlattı.

Erkol, Meclis Başkanı'nın bir an önce Anayasa'ya uygun olarak Can Atalay'ın Meclis'te göreve başlamasını sağlaması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Yargıtay'ın ilgili dairelerinde görevli hakimler ile ilgili Hakimler Yüksek Kurulu'nun görevini yapması ve Anayasal sınırlar içerisinde kalmasını davet etmesi gerektiğini belirtti.

Editör: Kader GÜL