Roma Çeşmesi ve Mimari Harikalar: Perre Antik Kenti'nde Yeni Keşifler

Adıyaman'daki Perre Antik Kenti'nde devam eden kazı çalışmaları, Roma dönemine ait önemli izlere ulaşmamızı sağlıyor. 2001 yılında başlayan ve aralıklarla devam eden bu kazılar, büyük blok taşlar, su kanalları, ve çeşitli mimari yapılarla zenginleşen antik kentin tarihini gün yüzüne çıkarıyor.

76 İşçiyle Gerçekleşen Kazı: Oda Mezarlardan Çıkan Sürprizler

Bu yılki kazı çalışmaları, 76 işçinin katılımıyla gerçekleşti ve antik kentin gizemini daha da derinleştirdi. Oda mezarlarından çıkan bronz aynalar, yumruk şeklinde kabartmalar, kolyeler, kukla ayakları, ve antik sikkeler, bize bu dönemin gizemli yaşantısına dair ipuçları sunuyor.

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan'ın Açıklamaları

Adıyaman Müze Müdürü Mehmet Alkan, kazılar hakkında önemli bilgiler verdi. "3 oda mezar, 15 kiremit mezarı içerisinde bronz aynalar, yumruk şeklinde kabartmalar, kolyeler, kukla ayakları, kandil ve çeşitli sikkeler bulduk" diyen Alkan, ayrıca çok nitelikli mezarlar tespit ettiklerini belirtti. Bu özel mezarlar arasında boğa başları, boğa boynuzları, kadın tasvirleri, ve ağaç dalı benzeri detaylar da bulunuyor.

Birce Akalay ve İbrahim Çelikkol'lu Kuş Uçuşu'nun Final Sezonu Yaklaşıyor! Birce Akalay ve İbrahim Çelikkol'lu Kuş Uçuşu'nun Final Sezonu Yaklaşıyor!

Ziyaretçilere Canlı İzleme Fırsatı: Antik Kentte Tarih ve Arkeoloji Bir Arada

Adıyaman Müze Müdürü, ziyaretçilere antik kentteki kazı çalışmalarını canlı olarak izleme imkanı sunduklarını vurgulayarak, "Bu yıl ziyaretçiler, temizlenen alanlara büyük ilgi gösteriyor. Kazı çalışmalarını canlı izleyebiliyorlar. Ayrıca, çeşitli okullarla yapılan görüşmeler sonucunda öğrencileri buraya getiriyor, onlara arkeolojiyi sevdirmek ve tarih bilinci oluşturmak adına kazı çalışmaları yaptırıyoruz" dedi.